Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Najspektakularnije lokacije Meksika

Najspektakularnije lokacije Meksika

Meksiko je država koja se na severu graniči sa SAD, na jugoistoku sa Gvatemalom i Belizeom, na zapadu sa Tihim okeanom, a na istoku sa Meksičkim zalivom i Karipskim morem. Ova država je u Južnoj Americi najsevernija a po površini zauzima treće mesto u ovoj oblasti. Ukoliko se površina Meksika posmatra na globalnom nivou, onda se može reći da je ova država 13. po površini na svetu.

Prema “Svetskoj turističkoj organizaciji” najposećenija država i glavna turistička atrakcija Latinske Amerike jeste upravo Meksiko. Razlog velike posećenosti jeste prirodno i kulturno bogatstvo Meksika.

Mi ćemo vam pokazati nekoliko lokacija Meksika koje ostavljaju bez daha i koje obavezno morate da posetite ukoliko nekada budete putovali u Meksiko. Uverićete se i sami koliko je Meksiko bogat predivnim predelima i čudima prirode, ostacima drevnih kultura, ali i savremenim i urbanim gradovima.

Donja Kalifornija

Donja Kalifornija se nalazi južno od granice glamurozne američke Kalifornije. Za razliku od bogatog i poznatog suseda, Kalifornija o kojoj mi govorimo pruža potpuni mir i tišinu. Umirujuće planine, prazne pustinje, kao i beskrajne obale čine Donju Kaliforniju božanstvenom. Ova lokacija je savršena za odmor. Isto tako, Donja Kalifornija vam može biti interesantna ukoliko volite podvodni ribolov jer je ova lokacija idealna za takvu vrstu aktivnosti. Postoji čak mogućnost i da ugledate nekog kita.

01 Donja Kalifornija Najspektakularnije lokacije Meksika

Donja Kalifornija

Veliki greben Maja

Ovaj koralni greben leži na istočnoj obali poluostrva Jukatan, 350 metara od najbližeg zemljišta. To je drugi najveći koralni greben na svetu i odlično je mesto za ronioce zbog očaravajućeg podvodnog sveta.

02 Veliki greben Maja Najspektakularnije lokacije Meksika

Veliki greben Maja

Kanjon Barka

Jedan od najdivnijih pogleda Meksika pruža se sa Baranka del Kobre, masiva kanjona Čivava u Sijera Madre. Najviši vodopad ove zemlje nalazi se na ovoj lokaciji a nosi naziv Basaseači. Veoma je interesantan i doseže čak 300 metara.

03 Kanjon Barka Najspektakularnije lokacije Meksika

Kanjon Barka

Palenke

Palenke je mesto u Čiapas džungli na kojem se nalaze ruševine drevnih Maja. Ono što je danas moguće videti na ovoj lokaciji samo je bleda slika impresivnog kompleksa hramova, grobnica, terasa, stepeništa i palata koje su na ovom mestu izgrađene u 7. veku pre nove ere.

04 Palenke Najspektakularnije lokacije Meksika

Palenke

Čičen Ica

Čičen Ica je veliko arheološko nalazište na Jukatnu u Meksiku iz doba civilizacija Maja. UNESKO je ovu oblast proglasio svetskom baštinom, a 2007. godine za jedno od novih 7 svetskih čuda. U okviru Čičen Ice dominira Kukulkan hram, poznat i kao El Kastiljo, čijim stepenicama se spušta velika pernata zmija. Unutar ove stepenaste piramide nalazi se manja piramida, u koju se, takođe, može ući. Razlika između ove dve piramide je u tome što je unutrašnja građena po lunarnom, a spoljašnja po solarnom kalendaru. Piramida El Kastiljo visoka je 24 m, a sastoji se od 9 stepenasto poređanih spratova. Na vrhu piramide nalazi se opservatorijum.

05 Cicen Ica Najspektakularnije lokacije Meksika

Čičen Ica

Kankun

Kankun je do sedamdesetih godina prošlog veka bio toliko mali da nije mogao da bude pronađen na mapi. Vlada je odlučila da se ovde izgradi turističko odmaralište, te se tako ovo mesto pretvorilo u jednu od najpopularnijih destinacija za odmor u svetu. Svakog dana ove sleti nekoliko stotina aviona punih turista iz Amerike i Evrope. Najveća atrakcija na Kankunu su kristalno čista voda, peščane plaže i sjajno vreme.

06 Kankun Najspektakularnije lokacije Meksika

Kankun

Meksiko Siti

Glavni grad Meksika, Meksiko Siti, jedan je od kandidata za titulu najvećeg grada na svetu. Ovaj grad se nalazi na 2,250 metara nadmorske visine, te je tako svakako jedan od najviših gradova. Meksiko Siti je veoma živ i glasan grad, gde svako može pronaći nešto interesantno za sebe. U ovom gradu se nalazi veliki broj fantastičnih muzeja, uključujući i dobro poznat Muzej nacionalne antropologije. Visoke zgrade fantastičnog dizajna karaktarističe su za ovaj grad. Avenida de los Insurgentes je poznata ulica Meksiko Sitija koja se proteže čitavih 30 km kroz grad i kao takva predstavlja najdužu ulicu na svetu.

07 Meksiko Siti Najspektakularnije lokacije Meksika

Meksiko Siti

Izvor fotografija: primotravel.co.uk


Aleksandra Grujić – Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu. Više informacija o Aleksandrinim interesovanjima i stilu, kao i o njenom novinarskom radu možete da saznate putem ovog sajta.

 

Editors choice