Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

“Najuži krug”: Kada ljubav ima više značenja

“Najuži krug”: Kada ljubav ima više značenja

Francuska kinematografija je iz srpskog ugla veoma nepoznata. U većini slučajeva, na repertoarima bioskopa se nalazi holivudska produkcija, dok se jedino na pojedinim festivalima može naći neki film evropske produkcije koji svojim kvalitetom ne zaostaje za američkim filmovima. Niko ne bi znao odgovor u čemu je stvar, ali oni koji žele, svakako će pronaći put do kinematografija koje nisu zastupljene u Srbiji. Predstavljamo vam film “Le Premier Cercle”, u Engleskoj preveden kao “Inside Ring”, a u Americi kao “Ultimate Heist”. Za srpsku publiku preveden je kao “Najuži krug”.

Slika 165 “Najuži krug”: Kada ljubav ima više značenja

Žan Reno i Gaspard Uliel, otac i naslednik čela jermenskog klana

Francuski režiser Loren Tuel (Laurent Tuel) 2009. godine ispričao je priču o Milu Malajikanu (Milo Malakian) koga tumači Žan Reno (Jean Reno), kao i o njegovom sinu Antonu Malakijanu (Anton Malakian) koga tumači Gaspard Uliel (Gaspard Ulliel). Pored toga što spaja kriminal, dramu i triler, film govori o jermenskim gangsterima koji kontrolišu podzemlje juga Francuske na čijem je čelu Milo Malakijan, briljantni kum kome porodica znači sve. Njegov sin, naslednik Anton Malakijan, okružen je kriminalom najvišeg ranga, gde se novac neretko broji u milionima. Međutim, on celog života želi da se oslobodi svega i da počne da živi drugačijim životom. Svojim životom. Kako je u skoro svakom filmu ljubavna priča neizostavna, tako se i ovde radi o velikoj ljubavi Elodi (Vahina Giocante) i Antona, koja nije ni jednostavna, ni laka. Anton želi da provede ostatak života sa njom, devojkom koja ne pripada klanu, donoseći sopstvene odluke. Ali najuži krug zapisan je krvlju.

Slika 258 “Najuži krug”: Kada ljubav ima više značenja

Jedna od najlepših ljubavi na platnu – Gaspard i Vahina

Da bi izašao, ne samo da Antoan mora da se suoči sa sopstvenom sudbinom, već i sa čovekom koji se zakleo da će srušiti njegovog oca, inspektorom Sonijeom (Sami Bouajila), čija borba ima lični pečat. Do vrhunca priče dolazi tokom smele i spektakularne pljačke koju Malakijan klan priprema kao svoj konačni posao na koji Anton pristaje pokušavajući da iskoristi jednu šansu koju ima za napuštanje klana Malakijan.

Slika 351 “Najuži krug”: Kada ljubav ima više značenja

Milo Malakijan sa svojim “prijateljem”, inspektorom Sonijem


Ana Pantić je student novinarstva, multitasker i folkloraš već više od decenije. Jedino je ljudska glupost može pošteno iznervirati, nikad se ne kaje za ono što uradi, voli kvalitetne ljude i lepe stvari, živi za putovanja i dobru knjigu, užasno je tvrdoglava i zato neizmerno poštuje one koji to znaju da trpe. Smatra da možemo upoznati sami sebe tek kada otkrijemo sopstvene granice, a vodi se citatom “Be yourself. Everyone is already taken.” Oscar Wilde.

Editors choice