Pixar je oduševio publiku sa duhovitom pričom o Šreku (Shreck), zelenom “čudovištu iz močvare”, čiji se život sudara sa elementima bajke. Prvi i drugi deo su dobili većinom pozitivne kritike, naročito zbog Mačka u čizmama (Puss in Boots) kome je glas pozajmio Antonio Banderas (Antonio Banderas).

Očekivanja: Željna dobrog scenarija i zanimljivih dosetki, publika je imala visoka očekivanja za treći nastavak popularne priče. Tvorci su obećali drugačiji osvrt na poznate bajke, ali nisu uspeli da održe svoja obećanja.

Treæi deo ©reka Najveća filmska razočaranja: “Shrek 3”

Princeze su bile tu, ali ne i dobre kritike

Razočaranje: Za razliku od prethodnih nastavaka, u ovom filmu su samo deca uživala. U pisanju scenarija su korišćeni klišei, sama radnja filma je delovala pomalo nepovezano, tako da su kritike većinom negativne, iako je film postigao veliki uspeh na blagajnama.

Prethodna najveća filmska razočaranja možete pogledati ovde


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Editors choice