Najveće srpske zablude

Najveće srpske zablude

strana 1 od 3

Devedesete i sankcije su svakako učinile svoje. Malo je onih koji su imali sreće i putovali po svetu. Stvari su se promenile, nadam se, malo nabolje, ali i dalje nam se plasira ono što pojedincima tj. određenim grupama odgovara. Brojne su informacije koje uzimamo zdravo za gotovo bez razmišljanja da li su tačne ili pak delimično tačne. Plasiraju nam se priče tj. zablude kako smo mi najbolji, kako se samo kod nas “ovako” dobro živi i kako građani drugih zemalja žive groznim životom.

Zabluda br. 1: Srpkinje su najlepše žene na svetu

Kao prvo lepota je subjektivna stvar, ali i ako to ostavimo po strani ovo je i dalje čist mit. Je l’ neko skoro bio u Švedskoj? Španiji? Turskoj? Nemojte da poredite naše ribe sa žurki sa stranim ribama iz prevoza. Izađite u fensi klub u Parizu ili u lokalne kul barove gde god se nalazite i moći ćete da vidite bezbroj lepih devojaka. Na zapadu se ribe manje šminkaju, normalno se oblače i svoje velike grudi ne drže do grla. Seksipilnost izražavaju na drugi način, pa nije ni čudo da kada se jednom susretnete sa tim, naše ribe vam posle izgledaju skroz plastično i šuplje. Nije iznenađujuće što većina stranaca, kada ih pitate šta misle o našim ribama, kroz osmeh prvo pomisle na seks jer izgledaju kao plastične lutke. Mislim da bi bilo najfer da sve ribe poredimo kakve su kada se probude, a ne kada stave pet kila šminke na sebe.

Zabluda br. 2: Beograd ima najbolji noćni život

Beograd ima gomilu klubova, to je tačno, ali malo njih se razlikuje. U klubovima je postao trend živih svirki koje su postale predosadne, pogotovo što postoji 100 bendova koji imaju isti repertoar. Gomila samoproklamovanih di-džejeva koji puštaju muziku sa CDa, ja ih lično ne smatram di-džejevima već prevarantima i manekenima koji stoje tu da bi klub bio više kul, jer puštanje muzike preko kompa ili CD-a je za “seljake“. Svakako strancima je interesantan Beograd jer dođu na tri do pet dana. Pa meni je i selo u Francuskoj zanimljivo tri dana. Da li mislite da Beograd zbog nekoliko splavova može da se uporedi sa klubovima Londona, sa četvrtima Hamburga koji su namenjeni za noćni život ili Njujorkom, gradom koji nikada ne spava. I da, i drugi gradovi imaju splavove, samo oni ne rade celu noć, jer zbog vode zvuk se prenosi dalje pa samim tim ljudi ne mogu da spavaju.

beograd Najveće srpske zablude