Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Najveći međunarodni Red Bull umetnički projekat u istoriji

Najveći međunarodni Red Bull umetnički projekat u istoriji

Red Bull Collective Art  se zasniva na tehnici ‘Cadavre exquís’ i dovodi je u digitalno doba.

Cadavre exquís je kolaboraciona tehnika prvi put upotrebljena od strane nadrealista još davne 1925. godine. To je metod kojim se više nepovezanih reči ili slika povezuje u jednu celinu. Učesnici postepeno doprinose tako što vide samo kraj rada umetnika pre njih i na osnovu toga kreiraju svoj deo ili poštovanjem određenog pravila kako bi svi doprineli stvaranju jednog kolektivnog umetničkog dela.

U periodu od dve nedelje Red Bull Collective Art će objediniti ljude širom sveta u ovom kreativnom procesu stvarajući jedno nenadmašno umetničko delo na internacionalnom nivou.

Red Bull Collective Art je otvoren za sve, od dizajnera i umetnika preko fotografa i publicista –  bitno je samo da ih povezuje zajednički cilj – da kreiraju nešto i podele to sa svetom. Kroz ovaj projekat Red Bull u saradnji sa Adobe-om pruža talentovanim pojedincima šansu da učestvuju u kreiranju nečega što bi moglo postati najveće i najraznolikije umetničko delo na svetu.

Untitled3 Najveći međunarodni Red Bull umetnički projekat u istoriji

Hiljade umetnika na jednom mestu

Kako funkcioniše?

Centar projekta Red Bull Collecitve Art je web stranica. To je alatka za pretraživanje i interakciju sa inspirativnim umetničkim delima i njihovim stvaraocima širom sveta.

Korisnik se registruje online i ima priliku da izabere termin za učestvovanje. Jednostavno preuzima obrazac i uz pomoć bilo koje tehnike i stila radi na slici. Po završetku kači svoj rad koji se onda pridružuje celokupnom delu. Sajt će omogućiti globalnu interakciju ljudi tokom projekta.

Sa aktivacijom u 85 zemalja, Red Bull Collective Art će postati unikatno kolaboraciono umetničko delo, napravljeno u potpunosti digitalnim putem i viđeno od strane publike širom sveta.

Editors choice