Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Napravi sam: sako

Napravi sam: sako

o bVPZe4QmZFPWZyg Napravi sam: sakoUkoliko volite da nosite unikatne komade garderobe, kao i da budete sam svoj majstor (ako volite da šijete ili posećujete šnajderski salon), predlažemo vam ovaj model sakoa. Od materijala je za ovaj model korišćen tvid u kombinciji sa satenom, koji bi mogao biti detalj na kragni, reverima.
Saten ili saten keper sa 5-10% elastina, koji je iz ličnog iskustva, mnogo bolji od satena, ima savršenu čvrstinu koja jako dobro drži konstrukciju modela i nema tako visok sjaj kao saten, što omogućava mnogo bolje kombinovanje sa ostalim komadima  garderobe.
Modelu možemo dodati i detalje poput broša ili prosto revere ukrasiti cirkonima, dugmicima , ili trakama od čipke  koje možemo prišiti i time jednostavan model učiniti jako upadljivim i unikatnim. Odličan primer su modeli  kreatorke  Bojane Bradić (dole na slici) koja je napravila dobru kombinaciju klasičnog modela, izbegavajući revere i kragnu, koji su upotpunjenji sa pločicama, cirkonima i ukrasnim trakama.
Ramena i orukavlje takođe mogu biti izmesteni iz klasičnog modela, trik  je u tome što ćemo u samom krojenju uvećati orukavlje kao i sam rukav koji možemo popuniti malo jačim naramenicama, u zavisnosti od toga kakav efekat želimo da postignemo.


Marija Matić, Studio ZONA

Editors choice