Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Napredno internet oglašavanje u Srbiji

Napredno internet oglašavanje u Srbiji

Vodeći dobavljač usluga internet oglašavanja u Srbiji, kompanija Httpool lansirala je novi kreativni format oglasa koji oglašivačima omogućava veću interaktivnost sa posetiocima Web sajtova.

Novi baner, pod nazivom Httpool Engagement, prati poslednje svetske trendove iz oblasti internet oglašavanja u kojima do interakcije dolazi angažovanjem (engagement) posetioca Web sajta. Tek nakon angažovanja posetioca i pokazanog interesovanja dolazi do veće interakcije, prilikom koje oglašivači dobijaju povećanu vidljivost i brojne dodatne mogućnosti, poput uvezivanja društvenih mreža, postavljanja video-spota, mape, galerije fotografija, kontakt formulara i drugih opcija.

Novi format je tek početkom godine implementiran na tržištima zapadne Evrope i Azije, što znači da Srbija u ovom segmentu prati poslednje svetske trendove.

Httpool Engagement 1 Napredno internet oglašavanje u Srbiji

Httpoolu je prisutan u Srbiji od 2005. godine

Takođe, Httpool po prvi put u Srbiji uvodi i CPE (cost per engagement) kao model u kojem oglašivači plaćaju samo za angažovanje korisnika, što je još jedna nova pogodnost za oglašivače koji su do sada plaćali banere po broju prikaza ili po broju klikova.

Httpool je u prošloj godini premijerno predstavio IAB (Interactive Advertising Bureau) Rising Stars formate, a za ovu godinu, pored Engagement formata, na tržištu će predstaviti još novih kreativnih opcija na polju internet i mobilnog oglašavanja.

Prema podacima za 2012. koje je objavio Republički zavod za statistiku, 47.5% domaćinstava poseduje internet priključak, a 38% domaćinstava u Srbiji ima širokopojasnu (broadband) internet konekciju. Preko 2,7 miliona lica u Srbiji koristilo je internet u poslednja tri meseca.

Httpool Engagement kalkulator Napredno internet oglašavanje u Srbiji

Httpool je danas pozicioniran kao vodeći dobavljač usluga internet oglašavanja sa najvećim iskustvom na ovom tržištu i prisustvom u većini evropskim zemalja, Aziji i SAD-u

Httpool Engagement video Napredno internet oglašavanje u Srbiji

Shodno prirodi ove industrije, Httpool ide u korak sa najnovijim globalnim trendovima u oglašavanju, uvodeći ih na srpsko tržište dinamikom koju diktira stepen razvijenosti lokalne internet zajednice

Vrednost tržišta internet oglašavanja u Srbiji procenjena je na preko 12 miliona evra u 2011. u adex istraživanju koju je sproveo IAB Srbija. Rast tržišta u 2011. procenjen je na 36.12% u 2011, čime je naša zemlja bila jedna od zemalja sa najvećom stopom rasta u Evropi. Prema prvim procenama rast tržišta internet oglašavanja u Srbiji u 2012. bio je duplo manji nego u 2011.

Editors choice