Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Naša operska pevačica Sanja Anastasia niže uspehe po svetu

Naša operska pevačica Sanja Anastasia niže uspehe po svetu

Sanja Anastasia, operska pevačica iz Beograda, jedna je od najtraženijih mezzo-soprana i gostuje na mnogim festivalima širom sveta. Jedan od najblistavijih trenutaka u njenoj karijeri je angažman na operskom festivalu u Veroni ovog leta.

Ove godine Verona slavi 100. rođendan od prvog postavljanja operske produkcije u nekadašnjoj gladijatorskoj Areni. Za ovaj jubilej festival Arena di Verona angažovao je vrhunske svetske umetnike. Jedna on njih je i naša Sanja Anastasia.Sanja Anastasia se na ovogodišnjem festivalu u Veroni pojavljuje u više produkcija istovremeno, a posebno se izdvaja nastup u operi “Nabuko” u kojoj peva uz čuvenog tenora Plasida Dominga. Prilika da radi sa jednim od najvećih operskih umetnika svih vremena, predstavlja za Sanju Anastasiu ostvarenje sna.

Osim u “Nabuku”, Sanja Anastasia u Veroni nastupa u operi “Travijata” i u Gunoovoj operi “Romeo i Julija”, a nastupiće i u operi “Aida” na gostovanju fondacije Arena di Verona u Japanu, u septembru. Takođe, u “Aidi”, Sanja Anastasia će nastupiti na festivalu La Perla u Švajcarskoj, u avgustu.

Sanja Anastasia Plasido Domingo Tatjana Meljnicenko Naša operska pevačica Sanja Anastasia niže uspehe po svetu

Sanja Anastasia, Plasido Domingo, Tatjana Meljnicenko

Mezzo-sopran Sanja Anastasia odrasla je u Beogradu. Muzičko obrazovanje je stekla na Univerzitetu za muziku u Gracu i Beču (Austrija), gde je i magistrirala. Osvojene brojne nagrade na takmičenjima za solo pevače potvrdile su njen neosporni talenat i otvorile joj vrata brojnih operskih kuća u Evropi, Japanu, Južnoj Africi i Americi.

Na repertoaru su joj uloge Karmen u istoimenoj operi Žorža Bizea, Santuza u “Cavalleria rusticana”, Amneris u “Aidi”, Herodijade u “Salome”, Ulrika u “Balu pod maskama” i druge.

Sarađivala je sa brojnim poznatim dirigentima i orkestrima i bila gost mnogobrojnih operskih kuća i festivala. Od 2011. do 2013. godine bila je član opere u Majncu. Stalni je gost “Sarajevske opere”.

Ovo je još jedan primer da srpski talenat nigde ne ostaje nezapažen.

Editors choice