5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Nauka otkriva: Kako da zaista budeš srećna?

Nauka otkriva: Kako da zaista budeš srećna?

1/3

Prva stavka na listi mojih novogodišnjih odluka jeste – da budem srećna. Mislim, dobro… Lako je reć i odlučiti “hej, od danas ću uvek biti srećna”, a svi smo svesni toga da nije tako lako to i postići. Toliko je stvari koje nas svakodnevno truju i opterećuju, a kada shvatiš da ispunjavaš sve samo ne ovu najvažniju novogodišnju odluku – kasno je. Shvataš da nisi srećna.

Ipak, iako je to stanje duha, lični osećaj i “mindset” na kojem sama moraš da radiš, postoje naučno dokazani načini kako ovaj lepršavi osećaj možeš da održavaš iz dana u dan i – uvek budeš srećna. Na primer:

Budi srećna zbog onoga što imaš i stalno podsećaj sebe na to. Jedno istraživanje je dokazalo da ljudi koji svakog dana beleže šta je to što ih je usrećilo tog dana imaju mnogo vedriji pogled na život i svet u odnosu na one koji nisu razmišljali o svom životu na taj način. Dakle, svakog dana, na kraju dana, upiši u svoj “dnevnik sreće” šta je ono zbog čega si se osećala lepo i na taj način stalno podsećaj sebe da je sreća u malim stvarima. Sigurno ćeš se osećati bolje! I da, u sreću se računa čak i to što nisi kasnila na posao!

Budi kreativna. Još jedna naučno dokazana tvrdnja – žene koje se bave bilo kojom vrstom umetnosti su mnogo srećnije od onih koje ne rade ništa kreativno. Piši, crtaj, slikaj, boji, pravi… Šta god da te ispunjava, smiruje, opušta i puni tim divnim osećajem sreće – radi!

sreća 3 Nauka otkriva: Kako da zaista budeš srećna?

Editors choice