Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Ne dozvolite da loše vreme utiče na izgled vaše kože!

Ne dozvolite da loše vreme utiče na izgled vaše kože!

Vreme napolju može biti ružno, ali ne i vaša koža. Kako sprečiti nastanak suve kože i podstaći blistav izgled u zimskom periodu?

Kombinacija vetra, hladnoće, suvog vazduha prostorija, ishrane siromašnije svežim namirnicama izaziva dehidrataciju kože koja se spolja vidi kao suva, ispucala, iritirana, ekcematozna koža. Bez obzira da li se prostorije greju centralno, na drva ili električnu energiju, rezultat je isti – suva koža. Pravilna hidratacija kože sprečava i stvaranje finih brazdi na licu dok smanjuje dubinu postojećih.

Merz zima 1 Ne dozvolite da loše vreme utiče na izgled vaše kože!

Najčešće je prva reakcija kupovina nove, „jače“, često skuplje kreme. Ovaj potez može prouzrokovati dodatne probleme. Ako se koža premaže jakim masnim supstancama, procesi u koži se ne mogu normalno odvijati, i ona postaje masna ali dehidrirana.

Cilj nege kože u zimskim mesecima nije samo pitanje lepog, već i zdravog  izgleda.

Zato je neophodno vraćanje prirodi uz pomoć nauke: osigurati dnevni unos omega-3, omega-6 masnih kiselina, vitamina, minerala i antioksidanasa. Omega-3 masne kiseline dermatolozi nazivaju „anti-inflamatornim“ faktorom, a pravilan unos omega-3 i omega-6 masnih kiselina može biti presudan faktor ishrane u sprečavanju zapaljenja. Prepoznajte nedostatak određenih minerala u organizmu na vreme!

U nedostatku vitamina A koža postaje suva, ljuspasta, smanjuje se normalno lučenje sebuma, na šakama se često prvo primeti grupa, ispucala, neravna koža.

Cink ima važnu ulogu u normalnoj funkciji imunog sistema, zarastanju rana, pravilnoj funkciji ćelijskih membrana.

Veći unos vitamina C povećava vlažnost kože, jer smanjuje međućelijski gubitak vode iz kože.

Ovo je samo mali primer o važnosti velikog broja aktivnih supstanci za lep i zdrav izgled kože. Bez svakodnevnog, balansiranog unosa svih hranljivih materija, samo uz pomoć kozmetike, ne mogu se očekivati dugoročni rezultati.

Merz Lepota1 Ne dozvolite da loše vreme utiče na izgled vaše kože!

Zato je tim dermatologa nemačke farmaceutske kompanije Merz Pharma, posle dugogodišnjih istraživanja, formulisao kapsule za potpunu i pravilnu negu lepe i zdrave kože.

Merz Kapsule Ne dozvolite da loše vreme utiče na izgled vaše kože!

Ključ do predivne kože je mešavina nauke, zdravog razuma, zdravih životnih navika – pridržavajte se ovih jednostavnih pravila i Spezial izgled je tu!

Editors choice