Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Ne preskačite OVE korake kada nanosite šminku

Ne preskačite OVE korake kada nanosite šminku

1/2

Skoro sve devojčice vrlo rano nauče koji kozmetički proizvod čemu služi. Prvo posmatraju mame i tetke, nakon toga kradom uzimaju pa se šminkaju a kada dođe pravo vreme da i one redovno koriste šminku onda za jedan dan nauče sve što im je potrebno. Ili bar tako misle.

Neke navike koje imamo iz početnog perioda šminkanja teško odu u zaborav i često im se vraćamo, iako znamo da možda nisu baš pravilne. Neke korake jednostavno radimo po osećaju i nove trendove ne prihvatamo baš tako lako.

Ipak, postoje oni koraci kada nanosite šminku koje nikako ne bi trebalo da preskačete jer će krajnji rezultati biti neuporedivo bolji.

Ne zaboravite da nanesete kremu pre pudera

Mnoge žene i dalje zaboravljaju koliko je važno da kožu lica dobro hidriraju pre nego što nanesu šminku zbog koje koža i neće moći dobro da diše. Tečni puderi i jaka šminka zatvaraju pore na vašem licu i koža ne može da diše, te se kasnije mogu javiti začepljenje u vidu akni i bubuljica. Zato je važno da nekoiko minuta pre nego što počnete da se šminkate namažete hidratantnu kremu za lice i ostavite malo da koža upije. Tek nakon nekoliko minuta možete namazati puder i nastaviti sa šminkanjem.

Koristite belu senku i krejon

Ukoliko do sada niste bili svesni koliki je značaj bele senke i belog krejona, mi ćemo vam otkriti. Bela boja na vašem licu čini da izgledate svežije i odmornije i zato je svakog dana možete koristiti samo je bitno na kojim mestima. Belu senku ili neku svetliju bež obavezno nanesite na deo tik ispod obrva i uz samu ivicu. To će vam istaći oblik obrva ali označiti mesto koje treba da bude primetnije od drugih. Beli krejon ili olovka za oči odlična kada želite da oči učinite svežijim i krupnijim. Nanesite je na ivicu donjeg kapka, odnosno na takozvanu vodenu liniju. Ona će se stopiti sa bojom vaših beonjača i tako ćete dobiti krupnije oči i svežiji izgled.

229 Ne preskačite OVE korake kada nanosite šminku

Editors choice