Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ne propustite Beogradski letnji festival!

Ne propustite Beogradski letnji festival!

Grad Beograd, kao osnivač Beogradskog letnjeg festivala u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda organizuje ovogodišnji festival u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta “Dadov”. Raznovrsni programi Beogradskog letnjeg festivala pod sloganom “Sentimentalno putovanje”, koji će trajati od 15. jula do 15. avgusta, obogatiće otvorene gradske prostore odvijajući se na Trgu republike, prostoru ispred Instituta Servantes, Cvetnom trgu, Kulturnom centru – Kuća kralja Petra Prvog na Senjaku, Barutani i na platou kod Pobednika na Kalemegdanu. Nakon svečanog otvaranja 15. jula na Trgu republike, kada će nastupiti italijanski tenor Tino Favaca, sopran Snežana Savičić-Sekulić i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, posetioce u predstojećih tridesetak dana festivala očekuju pozorišne predstave, komedije, kabaretski programi, koncerti umetničke muzike, večeri džeza – programi primereni otvorenim prostorima i letnjem ambijentu.
Vizual 2 Ne propustite Beogradski letnji festival!
Prostor Barutane na Kalemegdanu određen je za pozorišne predstave kao što su “Lepotica Linejna” reditelja Miloša Jagodića, “Čarobnjak” u režiji Borisa Liješevića, “Ne igraj na Engleze” Staše Koprivice u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, “Slavna Florens” Ateljea 212 koju je režirala Đurđa Tešić, kabarea “To su bili dani” Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića sa specijalnom gošćom Svetlanom Bojković, Ciganskog kabarea Ljiljane Stjepanović. U predstavi studenata Fakulteta dramskih umetnosti Jasmine Reze “Art” u režiji Vladana Đurkovića, igraće Brankica Sebastijanović, Ivana Dudić i Anita Stojadinović.
Džez koncerte održaće Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend, ansambli Jovana Maljokovića, Vlade Maričića…
Publika će imati zadovoljstvo da čuje Bilju Krstić i ansambl Bistrik, Kraljevske gudače Svetog Đorđa, Luz Azul bosanova bend, solo nastup Jovana Kolundžije, Vatromet stare muzike – ansambla Renesans, kao i studente Fakulteta muzičke umetnosti koji će održati muzički maraton. LP duo Sonja Lončar i Andrija Pavlović izvešće program sa nazivom “U četiri ruke”, a nastupiće i ansambli Beli anđeo i Flauto dolče uz solistkinju Katarinu Božić, kao i flautista Ljubiša Jovanović i čembalistkinja Bojana Dimković na koncertu “Barokna panorama”. Program koji će zatvoriti Beogradski letnji festival proteći će u znaku muzike, ali i plesa, i to pod nazivom “Sentimentalno putovanje” na koje će posetioce povesti jedan od najslavnijih pevača sa prostora bivše Jugoslavije, Leo Martin i Beogradski plesni orkestar. Na sve pomenute programe Beogradskog letnjeg festivala ulaz je slobodan.

Editors choice