Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Nedelja švedskog filma u Podgorici

Nedelja švedskog filma u Podgorici

Ovaj događaj je prvi švedski promotivni događaj u Crnoj Gori i obuhvatiće  predstavljanje švedskih firmi kao i radionice i seminare sa studentima univerziteta u Podgorici.

Događaj “Švedska @ME” počeće 1. aprila u 20h projekcijom filma “Jedi, spavaj, umri”, u kome glavnu ulogu igra Nermina Lukač, crnogorska glumica koja živi i radi u Švedskoj, a koja  će tokom trajanja događaja biti gost glavnog grada Crne Gore. Nermina Lukač je na 63. berlinskom filmskom festivalu prošle godine, u društvu svetske filmske elite, dobila nagradu ‘Shooting Stars’ kao jedna od deset najboljih mladih evropskih glumaca, a ovo priznanje joj dodelio slavni holivudski glumac Itan Houk (Ethan Hawke).

280 Nedelja švedskog filma u Podgorici

Nermina Lukač, crnogorska glumica

354 Nedelja švedskog filma u Podgorici

Glavna uloga pripala je njoj

Povodom Nedelje švedskog filma u Podgorici NJ.E. Krister Asp, ambasador Švedske, izjavio je: “Kao ambasador Švedske u Crnoj Gori zadovoljstvo mi je da vam predstavim “Švedska @ME”. Ovo je prvi švedski promotivni događaj u Crnoj Gori.  “Švedska@ME” ima za cilj jačanje odnosa u trgovini, kulturi i obrazovanju između naše dve zemlje”.

Nedelju švedskog filma “Švedska @ME” organizuje Ambasada Švedske i Crnogorsko narodno pozorište u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje i Fakultetom dramskih umetnosti sa Cetinja, i švedskim kompanijama Securitas, Ericsson, Meris, Atlas Copco, Oriflame i Pernod Ricard.

Publika u Podgorici biće u prilici da pogleda filmove raznih žanrova: “Jedi, spavaj, umri”, “Avalon”, “Posljednja rečenica”,  “Skriveno dijete” , “Pirat Bay daleko od tastature”, “Veliki momci su poludjeli” i film “Palme”. Projekcije će biti održavane u terminima od 18 i 20 časova. Ulaz na projekcije je slobodan.

1106 Nedelja švedskog filma u Podgorici

Scena iz filma: “Jedi, spavaj umri”

Editors choice