Nedeljni horoskop: 10. mart- 16. mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes”

Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes”

Još jedna sanjiva nedelja i samo jedna specijalna karta koja vas vodi na još jedno Instagram putovanje koje ćete dugo pamtiti.

C – Chateau de Gudanes

Adresa Instagram profila: instagram.com/chateaugudanes

Voleće ga: ljubitelji umetnosti, francuske kulture i istorije.

Ove nedelje priča “Nedeljnog leksikona” započinje ovako… Nekada davno, u najlepšim zemljama sveta, nastali su magični zamkovi koje su sagradile najveće istorijske ličnosti. Često smo vas na našim stranicama obradovali pričama o najlepšim dvorcima na svetu, ili pak onim dvorcima koji se moraju posetiti u ŠpanijiDanas sa vama delim Instagram profil koji na najlepši mogući način predstavlja savršenu destinaciju posvećenu restauraciji jednog velelepnog zamka u Francuskoj. Naime, jedna australijanska porodica, nakon što je kupila srednjovekovni zamak, odlučila je da svaki trenutak restauracije objavi na Instagramu, i na zvaničnom sajtu.

Karin i Kreg, bračni par iz Australije, su stari francuski zamak kupili 2013. godine. Oduvek su bili privučeni francuskom kulturom i želeli su da život započnu u mestu koje odiše istorijom. Imovina je na tržištu bila četiri godine, neki podaci svedoče o tome da ju je jedno vreme posedovao strani sindikat koji je želeo da ovaj zamak pretvori u 17 stanova i da ih potom izdaje. Tada se umešala francuska vlada i blokirala ovaj projekat. Vremenom je zapuštenost objekta je bila sve veća i veća, i niko nije poželeo da nešto uradi sa ovim zamkom, a kamoli da ga kupi dok se za to nisu zainteresovali Karin i Kreg. Kako i sami priznaju bilo je trenutaka kada su oklevali i kada su se preispitivali ali nisu odustali od svog cilja.

Postojanje ovog zamka datira još pre 1580. godine. Ratovi kao i revolucija ostavili su tragove na ovom zamku. Evidentno je da zamak odiše neviđenim istorijskim blagom. Da li biste voleli da posedujete jedan ovakav zamak? Uživajte u fotografijama koje slede.

Chateau de Gudanes 2 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 3 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 4 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 5 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 6 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 7 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 8 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 9 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 10 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes

Prethodne tekstove iz ove rubrike pogledajte ovde. 

Do sledećeg bookmarka – bookmark this page! 

Jovana Katić

Editors choice