5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Nega kose: Najčešće greške

Nega kose: Najčešće greške

1/3

Većina se vodi mišlju da će oštećena kosa ponovo izrasti i da će se time problem rešiti sam od sebe. Zbog toga postajemo nesavesni prema svojoj kosi i u želji da imamo savršenu frizurusvaka dlaka na svom mestupreterujemo u feniranju, peglanju ili stavljamo previše “magičnih” preparata za oporavak kose preko noći. Budimo realni – ništa neće oporaviti kosu već nakon prvog nanošenja. Ispravnom negom, umerenim korišćenjem pravih preparata, pravilnim češljanjem i izbegavanjem prese i fena, možete pomoći svojoj kosi. Neke od grešaka koje pravite verovatno znate, ali podsetimo se još jednom šta to ne biste smeli da radite:

Previše toplote

Fen, presa i figaro najveći su neprijatelji kose. Ne bi trebalo da ih koristimo svaki dan, jer vreo vazduh, ili keramičke ploče uništavaju našu kosu brže nego bilo šta drugo. Ako već ne možete da se suzdržite od korišćenja ovih sprava, obavezno koristite neki preparat za zaštitu kose od toplote.

1Nega kose sušenje Nega kose: Najčešće greške

Prilikom sušenja kose odmaknite fen što je više moguće

Prečesto pranje

Pranje kose svaki dan apsolutno nije dobro – ni za kosu, a ni za kožu glave. Ako vam se zaista kosa tako brzo masti da morate svakodnevno da je perete, pokušajte da smanjite pranje bar na svaki drugi dan. Izbegavajte “jake” šampone – umesto njih probajte neki blaži i vodite računa o količini. Previše šampona uklanja prirodna ulja sa temena glave, zbog čega se ono lakše iritira i negativno utiče na kosu.

Editors choice