Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Negativan uticaj mode na telo

Negativan uticaj mode na telo

Visoka moda može imati visoku cenu po vaše zdravlje.

Kolikogod vratolomno visoke štikle izgledale odlično na vama, imajte na umu da je bol signal koji vam telo šalje kada mu se dešava nešto loše.

Praćenje trendova po svaku cenu može pogubno delovati po vaše telo. Nije svaki trend prilagođen svakom obliku tela, i izuzetno je važno da vam je ono što nosite na sebi udobno, ukoliko ne želite da cenu svojih omiljenih cipela plaćate duplo – jednom na cipele, a drugi put na lečenje.

Otkrivamo kakav je to uticaj mode na vaše telo.

velika torba Negativan uticaj mode na telo

Veća torba nije uvek najbolji izbor. Iako je velika prednost predimenzionirane torbe što u njoj možete da ponesete baš sve što vam je potrebno, to često može predstavljati preveliko opterećenje za vaše rame ili leđa, posebno jer svu težinu nosite na jednom ramenu. Ako baš morate da nosite velike torbe i mnogo stvari u njima, odlučite se za one koje prebacujete preko ramena, jer ćete ih lakše balansirati obim stranama tela, ili u ekstremnijim slučajevima, ponesite ranac. Kada su u pitanju mališani, iako oni često nose rančeve, jako je važno da masa ranca ne bude teža od 25% telesne težine.

Muškarci se uvek trude da imaju stilizovane novčanike, a često ih nose u zadnjim džepovima svojih pantalona. Sedenje na džepovima u kojima držite bilo šta može prouzrokovati hroničan bol u leđima, kukovima i ramenima.

visoke potpetice Negativan uticaj mode na telo

Kada nosite visoke štikle, vaša stopala klize po cipelama i sva težina tela prenosi se na vaše prste. Hodajući ovako povređujete tetive, deformišete stopala, a nesvesno i krivite kičmu, pa se bol i deformiteti mogu proširiti duž celog tela.

skini dzins Negativan uticaj mode na telo

Nošenje previše uskih pantalona može usporiti krvotok u vašim nogama, posebno ukoliko se radi o skinny džinsu. Takođe, pored vaših pritisnutih vena i kapilara u nogama, tesna odeća može vršiti pritisak i na nerve i prouzrokovati neka hronična oboljenja.

Podržavamo praćenje trendova, ali nikako ne stajemo na stranu nepromišljenom srljanju u praćenje svakog trenda. Jako je važno napraviti kompromis između mode i zdravlja.

Jasna Stanić

Editors choice