Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Neka i tvoj blog bude vredan čitanja

Neka i tvoj blog bude vredan čitanja

Danas je pisati najlakše, a još je lakše promovisati svoj rad i to uz pomoć online tehnologija, koje svakim danom sve više i više napreduju. Ipak, možda je teže izboriti se za svoj kutak na online nebu i učiniti ono što ne uspeva svakom, a to je: pronaći svoje čitaoce.

Čitaoce treba poštovati, gajiti i spominjati ih u svojim delima. Treba im dati prostora, jer je malo onih koji danas čitaju išta što je obimnije od Facebook statusa. Takve ljude cenim, za takve i pišem!

Slika 14 Neka i tvoj blog bude vredan čitanjaNo, uprkos tužnoj istini da je malo onih koji čitaju, treba se iz petnih žila potruditi da pružite najbolje i da napredujete. Zato, dragi moji blogeri, evo nekoliko saveta da vaš blog bude popularan i čitan.

Pročitajte dosta knjiga o online novinarstvu. Ukoliko se bavite dating & sex temama ili blogovima u kojima opisujete lična stanja i emocije, najvažnije je prepustiti se i verovati u ono što pišete, verovati u sebe. Čitalac će vam poverovati jedino ako ostavite srce na Word papiru. Ono što su bili zvuci pera na papiru, danas su otkucaji tastature i upaljeno svetlo monitora u mrklom mraku.

Ipak, možda najvažnija stvar jeste da sve to bude gramatički ispravno i pravilno napisano.

Budi iskren i svaku svoju reč napiši iz srca. Stručniji od mene kažu da nije potrebno višečasovno mozganje i razmišljanje o temi, već posvećenost i konstantno informisanje i čitanje (kako bi se fond reči povećao). Drugi pak kažu da treba biti talentovan i ja čvrsto verujem u to. Istina je da nije svako rođen da bude pisac, a dobar bloger se ne postaje preko noći. Potrebni su sati i sati provedeni ispred računara, kapljice znoja prolivene i još jedna “sitnica” – zadovoljavajući broj pratioca.

Piši o stvarima koje te zanimaju i o onim do kojih ti je stalo, u koje si 100% siguran. Bio to sport, gimnastika, politika ili biznis, na tebi je da pronađeš sferu interesovanja u koju si najupućeniji. Nije važno dati opširne podatke i šetati oko teme, važna je poenta. Važno je naglasiti bitne stavke i dati čitaocima informaciju, koju smatraš bitnom.

Sam početak mora imati mamac ili udicu koja će privući, zaintrigirati čitaoce da posle uvoda pročitaju i razradu, a onda i zaključak.

Slika 22 Neka i tvoj blog bude vredan čitanjaPronađi svoj stil pisanja, sebi jedinstven i drži ga se kao pijan plota.

Najvažnije je istaći se i biti prepoznatljiv, a stil je nešto što se ne može iskopirati već je svojstveno samo jednoj osobi.

Nikada, nikome, ni u jednom trenutku ne reci: “Ne umem da pišem, samo piskaram”.

Ukoliko si se uhvatio posla, budi na nivou i daj sve od sebe, a kada su rezultati i kritike loši, suoči se sa situacijom i podnesi ih, ne vadi se na piskaranje iz hobija. Pravi profesionalci se po tome prepoznaju.

Izvori fotografija: pinterest.com, ex.rs


Violeta Stojanović

Editors choice