Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Neminovne istovetnosti muškaraca i cipela

Neminovne istovetnosti muškaraca i cipela

Komparacijom uvek otkrijemo nešto novo i korisno o svakom kompariranom. Ovog puta u ringu su cipele i muškarci.

Već je dobro poznato kad govorimo o fenomenu broj jedan – cipelama i fenomenu broj dva – muškarcima, da oba volimo i bez oba ne možemo i nećemo. Ali šta je ono što oba komparirana u ovom slučaju moraju da poseduju:

Izuzetno je važna, kada govorimo i o jednom i o drugom, Brojnost. Trudimo se da ih je što više. Izbor je veoma važna stvar u svakoj sferi života, pa tako i u modnoj i ljubavnoj. Što više izbora imaš – veća je verovatnoća da izabereš bolje i kvalitetnije.

Udobnost. Kakve god bile i kakvi god bili, ako nisu udobne/udobni ništa ne vrede. Udobnost cipela znamo kako merimo, a komoditet ovih drugih tako što stavimo glavu na prsa najpre stojeći u zagrljaju, a onda ležeći. Ako prijanja – to je to.

Univerzalnost. Uvek treba imati one za svaku priliku. Crna boja je najbolja u ovom slučaju. Odgovaraju i za žurke i za bioskop i za pozorište i za šetnju. Ne znače vam mnogo, ali su uvek tu kad hoćete siguricu. Bez mnogo rizika, bojazni i upadljivosti, ali i uzbuđenja. Nekad nam baš to treba.

Ipak, Posebnost se više ceni. Prosto ima onih što odgovaraju samo za neke prilike. I takve uvek više cenimo. Drugi ih više zapažaju i mi se uz njih osećamo baš nekako jedinstveno. I taman pomislimo to je to, al’ već u sledećoj prilici shvatimo da ipak nisu podobne za svaku situaciju.

Još jedan kriterijum koji nipošto ne smemo zanemariti u oba slučaja jeste Sezonski odabir. Dakle, leti birajte što otvorenije, zimi neka što više greju. U jesen neka vas čuvaju od kiše, a u proleće cenite veselost.

Još neke bitne stvari koje moramo da imamo na umu:

Ako počnu da žuljaju – bacajte pod hitno. Molim vas, dame, bez tolerisanja. Ako dopustimo stezanje i neudobnost, smetaće nam sve više i više. A nasuprot tome, postaće nam sve draže i draže/draži i draži. A kakva je korist od nepodobnog a dragog.

Gazite po njima što elegantnije. Dakle suptilno, nežno i polako. Nemojte ih žaliti. Njihova uloga i priroda je prosto takva. To nema veze sa nama. Ne osećajte krivicu kada gazite, samo to radite sa stilom. Što više gazite, više će vam prijanjati i po vama se oblikovati.

Kad se istroše, bacite ih bez žaljenja. Sve znamo koliko je nekada teško od nekih da se odvojimo. Ali što odlučnije i brže to uradimo, biće lakše. Možemo krpiti po koji put, al’ kad jednom pukne, gotovo je zauvek, samo to treba sebi da priznamo.

Ipak postoje one od kojih nikako ne možemo da se odvojimo! Takve treba pažljivo negovati i dozirano ih koristiti.

E pa, drage dame, želim vam što brojnije, udobnije, raznovrsnije, univerzalnije, ali i posebnije cipele… ovaj muškarce u životu.


Ivana Miljak pokreće, provocira, polemiše, sa namerom da oslobodi i otkrije… Bez sumnje sadrži u sebi najsmelija nastojanja ka stvaranju posve originalnog. Raskida sa starim i otkriva novo, ne pretenduje na trajnost, a još manje na nepromenljivost.


Editors choice