Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Neodoljivi šarmeri u belom: Top pet TV doktora

Neodoljivi šarmeri u belom: Top pet TV doktora

Mudri lovci na komercijalni uspeh dobro znaju šta se dobija kada se ukrste beli mantili i zgodni glumci. Činjenica da kao od šale spašavaju ljudske živote, uvek govore ono što misle i rade isključivo šta im je volja od njih je stvorila moderne buntovne heroje.

Samo za vas spremili smo listu pet neodoljivih doktora iz najpopularnijih serija današnjice.

1. Dag Ros (Doug Ross), “Urgentni centar” (E.R.)

Uloga hrabrog i zgodnog doktora Daga Rosa proslavila je slavnog holivudskog glumca Džordža Klunija (George Clooney). Strastvenost u poslu i velika ljubav prema najmlađima učinili su ga jednim od najomiljenih likova svih vremena. Ovaj zgodni pedijatar čuven je po svojoj tvrdoglavosti i veoma rizičnim i smelim profesionalnim odlukama.

Doktor nosi dete na kisi Neodoljivi šarmeri u belom: Top pet TV doktora

Prema časopisu "Bravo", 2004. godine je proglašen jednim od 100 najboljih televizijskih likova ikada

2. Džek Šepard (Jack Shephard), “Izgubljeni” (Lost)

Po mišljenju mnogih jedna od najboljih serija ikada iznedrila je ujedno i jednog od najpoželjnijih doktora. Reč je o večitom filantropu i borcu za slabije i ugrožene – Džeku Šepardu kojeg tumači markatni Metju Foks (Matthew Fox). Doktor Šepard nije samo uspešan lekar, on je i hrabar ratnik, odlično rukuje vatrenim oružjem, snažan sportista, zaštinik žena i lider grupe koja se nevoljno našla na naizgled pustom ostrvu.

Foks u sumi Neodoljivi šarmeri u belom: Top pet TV doktora

Džek Šepard je oličenje modernog heroja

3. Gregori Haus (Gregory House), “Doktor Haus” (House)

Uloga obešenjaka i mizantropa Hausa Hju Loriju (Hugh Laurie) je donela svetsku slavu. Svojim potpuno bizarnim metodama, netaktičnošću i egocentrizmom uspeo je da se uvuče pod kožu gledaocima širom sveta. Možda baš zbog svoje teške naravi, ali i zbog neporecivog smisla za nauku i posao, doktor Haus je postao sinonim za jednog od najboljih likova iz ove branše. U svojoj lekarskoj karijeri svesno je kršio zakon, manipulisao ljudima oko sebe, upuštao se u sulude i neetičke poduhvate, ali gotovo uvek uspevao da dođe do svog cilja i tako pokaže svima da je najbolji u svom poslu. Slojevitost njegovog lika izgrađena je na stalnoj rastrzanosti Hausa između života okrenutog stalnim bolovima koje trpi i zavisnosti od lekova protiv bolova i njegovoj izrazito pronicljivoj prirodi koja ga održava na čelu odeljenja za dijagnostiku retkih bolesti.

Haus sa injekcijom Neodoljivi šarmeri u belom: Top pet TV doktora

Ovaj mrzovoljni lekar nas je osvojio svojim genijalnim otkrićima

4. Derek Šepard (Derek Shepherd), “Uvod u anatomiju” (Grey’s Anatomy)

Šarmatni glumac Patrik Dempsi (Patrick Dempsey) zaslužan je za otelotvorenje jednog od najinspirativnijih likova iz ove serije – Dereka Šeparda. Njegov šarm leži u činjenici da je neprikosnoven u oblasti neurohirurgije, ali uvek spreman da dokaže svoje umeće i spretnost, makar se suprotstavio državnim zakonima, ali i teoriji verovatnoće. Hladnokrvan i buntovan u isto vreme, uvrstio se na listu najprivlačnijih doktora u TV serijama. Mnogi ga povezuju sa princem iz bajke, jer je lep, uspešan i potpuno veran svojoj supruzi, takođe doktorki, Meredit Grej (Meredith Grey) koju tumači Elen Pompeo (Ellen Pompeo).

Dempsi u belom mantilu Neodoljivi šarmeri u belom: Top pet TV doktora

Najzgodniji šef hirurgije sa malih ekrana

5. Kristijan Troj (Christian Troy), “Reži me” (Nip/Tuck)

Serija “Reži me” daje jedan veoma provokativan pogled na plastičnu hirurgiju i njene tajne. Plastični hirurg Kristijan Troj kojeg tumači Džulijan Mekmahon (Julian McMahon) najbolje oslikava svet u kojem novac, lepota i slava ne biraju sredstva. Skupi automobili, ekskluzivni klubovi i lepe žene postaju stalni aksesoari Trojevog života i dok njegovo ime postaje sve cenjenije u njegovoj profesiji, a uspeh sve veći, on polako gubi vezu sa pravim životnim vrednostima.

Hirurg u zelenom odelu Neodoljivi šarmeri u belom: Top pet TV doktora

Kontroverzni doktor Troj prodaje lepotu i mladost


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju, najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

Editors choice