Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Nesvakidašnji flautista za početak ciklusa “Bizarrte”

Nesvakidašnji flautista za početak ciklusa “Bizarrte”

Ciklus koncerata “Bizarrte”, kojim će Beogradska filharmonija u toku ove sezone prikazati klasičnu muziku iz jednog potpuno drugačijeg ugla, otvara 28. septembra flautista Matijas Cigler, uz dirigenta Aleksandra Markovića (“Kolarac”, 20 časova).

Na programu su Borodinova uvertira za operu “Knez Igor”, Koncert za različite flaute i gudački orkestar “Nola” Benjamina Jusupova i Skrjabinova Druga simfonija.

Matijas Cigler, jedan od najsvestranijih i najinventivnijih flautista današnjice, u Ciriškom kamernom orkestru je običan solo flautista, ali po celom svetu su ga proslavila izvođenja na neobičnim flautama različitih veličina. Cigler u toku svog performansa koristi od najmanje do najveće i retko viđene kontrabas flaute. Ovaj nesvakidašnji flautista koristi ozvučenje, koje mu omogućava da pojača mikrozvučne strukture flaute do nivoa na kome ih ljudsko uvo može čuti. Inspirisani novom dimenzijom zvukova ovih instrumenata, mnogi kompozitori pisali su za Ciglera koncerte za flautu.

Među njima je i delo “Nola”, koncert za gudački orkestar, bas i kontrabas flautu, koje je tadžikistanski kompozitor Benjamin Jusupov za njega napisao 1994. godine, a koje će Cigler u petak premijerno izvesti u Beogradu.

Dirigent mlađe generacije Aleksandar Marković, poreklom je iz Beograda, školovao se u Beču kao stipendista fondacije “Herbert fon Karajan”, a trenutno je angažovan kao muzički direktor i glavni dirigent Filharmonije iz Berna. U biografiji beleži saradnju sa Bečkim simfoničarima, Drezdenskom filharmonijom, Praškim simfoničarima, Bečkim kamernim orkestrom, orkestrom “Mozarteum” iz Salcburga i drugima.

Aleksandar Markovi  na prvoj probi sa BGF Nesvakidašnji flautista za početak ciklusa Bizarrte

Ciklus "Bizarrte", prvi put u programskom konceptu Filharmonije, predstaviće neverovatne instrumente i umetnike, koji se graniče sa naučnom fantastikom

Doboš, koncert za vodene udaraljke, zov alpskog roga, kao i nadljudski pokušaj Andreja Gavrilova da u jednoj večeri odsvira tri monumentalna klavirska koncerta za redom, neki su od izazova za najavangardnije ljubitelje klasike.

Osim na blagajni Kolarca, ulaznice za koncerte Beogradske filharmonije od ove sezone mogu se kupiti i putem internet prodaje, preko sajta www.bgf.rs.

Editors choice