Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Nevidljive cipele

Nevidljive cipele

Brazilska dizajnerka obuće po imenu Andreja Šaves (Andreia Chaves) već je poznata u svetu po kreativnosti i inovativnosti u kreiranju ženskih cipela. Na neobičan način, Andreia uvodi matematiku i geometriju u svet ženske obuće, naizgled spajajući nespojivo. U svetski centar pažnje je dospela kreiranjem “nevidljivih” ženskih cipela.

120 Nevidljive cipele 1110 Nevidljive cipele

Sigurno se pitate kako je moguće napraviti ovako nešto i da li su ove cipele zaista nevidljive. Odgovor je više nego jednostavan: u pitanju je takozvani “kameleon” efekat. Ove polu-duboke ženske čizme su napravljene od malih ogledala koja su postavljena na takav način da rekfektuju okolinu i sasvim kamufliraju i uklapaju cipele u okruženje.

1112 Nevidljive cipele 11112 Nevidljive cipele

Ogroman uspeh koji je Andreja doživela upravom sa ovom kreacijom inspirisao ju je da nedavno napravi još jedan par “nevidljivih” cipela, ali sa drugačijim konceptom. Ovoga puta nije koristila ogledala, tako da nova verzija ovih cipela umesto reflekcije okruženja, u geometrijskim oblicima krije salonku boje kože, pružajući privid golog stopala u njoj.

223 Nevidljive cipele

222 Nevidljive cipele Ova dva para cipela su samo jedan deo njene kolekcije inspirisane geometrijom i matematikom. Andreja Šaves je jedna od onih dizajnerki koje pokreću i guraju dizajn obuće u nove dimenzije. Od nje se tek očekuju velika dela.


Milica “Venoma” Nedeljković je student ekonomije iz Beograda i autor bloga Venoma’s Fashion Diary. Obožava slatkiše i šoping, a inspiraciju traži na modnim pistama poznatih kreatora. Provodi svoje dane negde između fakulteta, kafića i večite potrage za najnižim cenama i najboljim ponudama u gradu.

Editors choice