Nedeljni horoskop: 10. mart- 16. mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Nije ona tvrdoglava

Nije ona tvrdoglava

Tačno! Ona samo najbolje zna šta tačno hoće. To što će svima da se popne na glavu dok ne istera tačno to što hoće, nije znak tvrdoglavosti, nego upornosti. Ako vam se čini da ste je od nečeg odgovorili, čini vam se. Samo se pritajila. Ali mozak joj radi trista na sat, dok smišlja novu strategiju u osvajanju željenog.

Ako je to nešto što vi treba da odradite, bolje vam je da odmah prionete na realizaciju, nego da se posle nekog vremena osećate kao žrtva njene nadmoćne taktike.

Ukoliko očekujete da vam bude zahvalna, da vam oda zasluženu počast, podigne spomenik ili tako nešto, zato što ste uspešno obavili zadatak, manite se detinjarija. Sasvim je normalno i uobičajeno da uradite to što ona hoće, tada kad ona hoće. Vi njoj treba da budete zahvalni, što ste izbegli milion načina na koje bi vas obrađivala i kinjila, dok na kraju ipak ne uradite to što je htela. A ako ste dopustili sebi da uletite u njenu mašinu za mlevenje otpora, vi ste taj koji je tvrdoglav. Nećete valjda i posle toga očekivati zahvalnost?! Pa toliko je vremena i živaca izgubila zbog vas, a lepo ste mogli odmah to da uradite.

Ona nije nikad tvrdoglava, zapamtite. Ona je temeljna, predana cilju, zna šta hoće, a zna i kako to da dobije od vas.

Bolje počnite odmah da radite i da budete zahvalni što imate nekoga da razmišlja, planira i organizuje umesto vas.

Tako ćete izbeći strepnju i duševni nemir koji će vas nagrizati čim pomislite šta će sledeće da smisli.

Ako ste baš toliko tvrdoglavi, da nikako nećete da primite nauk i na svaki njen umiljat, opušten, razuman i ekonomičan predlog reagujete sa ne može i još se upustite u ređanje argumenata zašto to ne može i demonstraciju muškog razuma i autoriteta u stvarima koje nisu moguće, ispašćete budala, pre ili kasnije, kad vam, nakon beskonačno strpljive, temeljne i delotvorne obrade, slatkim glasom dobaci eto, vidiš kako može.

To što vi smatrate tvrdoglavošću, atakom na kućni budžet, hirom i na svaki način bespotrebnom i suvišnom akcijom, zapravo je njena nepobedivost.

I kad vam servira nešto novo, ugrizite se za jezik i kontrolišite izraz lica. Nemojte da se mrštite i tuštite, ona to očekuje. Setite se prošlog puta. Imate posla sa taktikom koja redovno pobeđuje i koja bi zaslužila Nobela, kad bi se iko ozbiljan baktao sa procenom učinkovitosti tvrdoglavih žena.

smiling woman with her man Nije ona tvrdoglava

Ili su sve žene tvrdoglave ili to uopšte nije tvrdoglavost

Zaprepastite je i nemojte joj dati povoda da odmah počne da vas obrlaćuje – to je njen teren, njena snaga i izvor inspiracije.

Recite, važi, nema problema, kako misliš da to treba da izvedem?

Time ćete je poljuljati u startu, jer ona se već naoružala i pripremila za bitku. Oduzećete joj slast pobede, a može da se desi i da vas ostavi na miru, bar dok šok ne prođe. Trebaće joj malo vremena da se povuče i razmotri novu poziciju, a za to vreme vas neće dirati.

Možda će promeniti plan i cilj, a vi ćete, nahranjene sujete, biti spremniji da delate bez opiranja sledeći put kad vas ubaci u mašinu.

Ona je sposobna da izvede sve što hoće, zapamtite i uključite je u planiranje akcije koja je vama važna, biće vam od pomoći.

A i biće zauzeta i neće vas daviti planiranjem dozidavanja, pregrađivanja, rušenja i preuređivanja, ako joj date zadatak da vam osmisli preuređenje garaže ili nacrt za neki poslovni projekat.

Ne potcenjujte nepobedivost njene tvrdoglavosti, nego je angažujte da radi za vas. I ne vređajte se što njoj to tako dobro ide.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice