Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Nije teško biti fin

Nije teško biti fin

Ponekad je sitnica ono što fali da bi se razvukao široki osmeh na licu. Mnogo znače, a retko ko se seti da iskoristi ove znake pažnje. Ja, eto, umem da probudim sestru poljupcem, kažem mami da je lepa i kada sva umazana sprema zimnicu, a drugarice volim da iznenadim porukama na papiru ili jednostavno podrškom kad niko nije uz njih. Ljubaznost nije precenjena, ništa ne košta i možda joj se pridaje mnogo manje značaja od onog koji zaslužuje.

Imam za vas par ideja koje bi prema potpunom neznancu bile pravi čin ljubaznosti.

Vrati izgubljeno

Ukoliko slučajno pronađeš nečiju ličnu kartu, novčanik, torbu… to je znak da treba da budeš ljubazan i vratiš vlasniku. Uvek sam se pitala, ako nađem neku sumu novca, šta bih radila. Danas sam sigurna da bih bez razmišljanja vratila vlasniku. To je pravi potez vredan divljenja.

Slika 19 Nije teško biti fin

Dobro se dobrim vraća

Pomogni neznancu

Svako ko je jednom dobio pomoć od sasvim nepoznate osobe ima potrebu da uzvrati. Ako vam je na ulici pružila ruku osoba koju nikada niste videli, shvatićete značaj ljubaznosti. Kada krene po zlu, nejčešće nas prijatelji i bliske osobe razočaraju, a nepoznate uđu u naš život pukom slučajnošću. Budi čovek i kad je loše, po tome se dobri ljudi izdvajaju. I da, ono čuveno: budi ljubazan prema starijim osobama. Ustani u autobusu.

Slika 212 Nije teško biti fin

Budi otvoren za druge

Kompenzacijom pomozi

Nisi u mogućnosti da nekome pomogneš, ipak tu je dobra volja i onome ko zaista želi biti darežljiv nije veliki problem da smisli način. Postoji nešto što se zove kompenzacija, a ja bih rekla “usluga za uslugu”. Ovakav primer objasnila je slika koja sledi.

Slika 37 Nije teško biti fin

Kad se hoće, ništa nije teško

Na red su došle stvari koje možete da priredite svojim najmilijima. Poruke za laku noć, poruke ohrabrenja, podrške, šale i iznenađenja koja mame osmeh na lice.

Slika 47 Nije teško biti fin

Pravi muškarac bi se setio ovog malog čina koji ženi govori koliko mu znači

Slika 56 Nije teško biti fin

Pismo, nežno ljubavno pismo, davno zaboravljeno. Jednostavno, budi iz mrtvih

Slika 65 Nije teško biti fin

Nekad je potrebno samo iz nečijih usta čuti: biće sve u redu

Kada nekome poklonite ljubaznost, nevažno da li je to iz navike, zabrinutosti ili drugih razloga kreirate toplinu koja će zagrejati i najhladnije srce. Dopustite drugima greške. Neke su namerne, ali većina ipak slučajna. Posle pada jako teško je ustati, a još teže misliti na druge. Imaj u vidu da je besplatan i bezbolan jedino osmeh. Neka on bude sredstvo kojim se najčešće služiš u komunikaciji sa ljudima.

Slika 74 Nije teško biti fin

Posluži se


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Editors choice