Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

Postoje predrasude da ženama nije mešto u svetu tehnologije i nauke i ovo se u 21. veku smatra zastarelom mišlju, jer je sve više naprednih poslovnih žena koje imaju uspešne karijere. Svakim danom sve je više žena vlasnica ili direktorki kompanija, što nesumnjivo dokazuje da se situacija mnogo promenila u odnosu na nekadašnju, kada je žena direktor bila prava retkost. Pravi dokaz za ovo jesu primeri žena koje su svetski poznate po svom uspehu.

One su jedne od najistaknutijih žena u tehnologiji. Od Amerike do Indije na svakom mogućem kontinentu čulo se za njih, pa je bio red da ih i mi spomenemo: žene koje imaju tu mogućnost da postide i najjači muški ego u međunarodnoj zajednici tehnologije!

Marisa Majer

Marisa Majer je direktorka Yahooa. Sama funkcija mnogo govori o njenoj sposobnosti i znanju. Ima jasnu viziju šta želi da uradi i inicirala je veliki broj sjajnih brzih odluka u cilju oporavka kompanije. Njen zadatak bio je da osnaži poslovnu kulturu kompanije i zaposli menadžment koji će moći da ispuni svoju viziju oporavka. Izgleda da joj je to pošlo za rukom. Od nje očekujemo još veće rezultate, a i više je nego očigledno da je zasluženo na ovoj funkciji.

146 Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

Meg Vitmen

Meg je izvršna direktorka kompanije HP.  U prošlosti je bila potpredsednik strateškog planiranja kompanije The Walt Disney i učestvovala u doprinosu tokom osamdesetih godina. Njeno trenutno bogastvo iznosi 1,9 milijardi dolara.

231 Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

Suzan Vodžicki

Mnogi je opisuju kao ženu za koju ne postoji nemoguća misija. Sa svega 45 godina dostigla je mnogo poslovnog uspeha. Ima četvoro dece i trenutno je na funkciji šefice YouTubea. Prvi čovek Googlea Lari Pejdž opisuje je kao ženu za koju “ne postoji nemoguće”.

323 Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

Safra Kec

Smatra se najmoćnijom ženom u svetu biznisa. Na funkciji je predsednice i izvršnog direktora kompanije Oracle. Upravo njoj se pripisuju veoma važne odluke i postupci vredni divljenja. Odgovorna je za brojne transakcije, a po profesiji je advokat i očekuje je kako teška parnica i još jedna velika misija.

422 Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

Ursula Barns

Ursula je predsednik i izvršni direktor kompanije Xerox i u protekle tri godine bila je zaslužna za restrukturiranje. Ona je sa radom počela 1980. i nije ni pomišljala da će 30 godina kasnije biti predsednik ovog konglomerata.

516 Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

Čer Vang

Ova žena poznata je kao ponos Tajvana, a nalazi se na funkciji ko-osnivača i predsednika smartfonovog giganta HTC. Smatra se da ima bogatstvo u vrednosti od 8 milijardi dolara. Vang je ovu kompaniju sa suprugom osnovala 1997. i od tada je HTC poznat kao jedan od najpoznatijih proizvođača pametnih telefona.

612 Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

Meri Miker

Poznata je po dostignućima u oblasti interneta. Ona je čak 42. na Forbsovoj listi. Poznata je širom sveta po znanjima koja se tiču tehnologija i usavršavanja interneta. Uključena je u investiranje i poboljšanje sledećih kompanija: Twitter, Groupon, Spotify, Jawbone…

710 Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

San Jafang

Predsednica je kompanije R&D i bori se za poboljšanje marketinga. Godine 2012. dobila je nagradu i priznanje za svoj rad, a veoma se zalaže za globalno umrežavanje.

89 Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

Šeril Sendberg

Šeril je operativni direktor Facebooka i desna ruka Marka Zakerberga. Glavni čovek Facebooka je na božićnoj zabavi 2007. godine upoznao Šeril Sendberg, koja je u to vreme radila za Google. Pomislio je da bi se ona savršeno snašla u ulozi operativnog direktora ove gigantske društvene mreže i ponudio joj 2008. godine taj posao. Udata je i ima dvoje dece. Završila je ekonomiju na Univerzitetu u Harvardu. Ovde nije kraj pohvalama. Zaslužna je takođe za povećanje broja aktivnih korisnika društvene mreže Facebook.

94 Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

Džini Rometi

Poslednja, ali ne najmanje važna i podjednako uspešna u svetu biznisa i tehnologije.

104 Njih krasi titula najuspešnijih žena na svetu

Violeta Stojanović

Editors choice