Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Njujorške vinjete – Otvaranje

Njujorške vinjete – Otvaranje

Svetla, kamere, muzika – i modna ludnica u Linkoln centru u Njujorku može ponovo da počne! U periodu od 8. do 15. septembra svetu će biti prikazane kolekcije za sezonu proleće/leto 2012. godine pod pokroviteljstvom Mercedes-Benz-a. Među dizajnerima čiji će se modeli prošetati pistama tokom predstojeće nedelje će se naći neki sa modnog Olimpa. Calvin Klein, Marc Jacobs, Vera Wang, Donna Karan, Ralph Lauren i mnogi drugi učiniće Njujork najatraktivnijim i najglamuroznijim mestom na planeti.

Međutim, kada je u pitanju rad u backstage-u, glamur iskrsava tek na trenutke, svetla se pale mnogo ranije, modeli su bez šminke, i troši se neizmerna količina energije ne bi li pet minuta glamura blistalo punim sjajem. Prenošenje stvari, postavljanje seta, provera svetla, organizovanje lista svih posetioca, frizera, šminkera i fotoreportera, donošenje kafe, obezbeđivanje keteringa… U pauzama se fotografišu aktivnosti u backstage-u i priprema seta. I, na kraju, kao nagrada za celodnevni trud, nastupa pet minuta odmora, upravo onih pet minuta koji pune baterije i odgovaraju na pitanje koje ste sebi neprestano ponavljali tokom prethodnih nekoliko sati – zašto sam ja ovde.

Prvi dan Fashion Week-a je protekao u pripremi prezentacije modnog brenda Candela koji dolazi iz Argentine. Prezentacija brenda se razlikuje od revije po tome što modeli obično stoje u tematskom setu koji treba da upotpuni utisak, dok su posetioci ti koji se šetaju oko njih, fotografišu i međusobno razmenjuju komentare. Set dizajner igra jako bitnu ulogu kada je u pitanju prezentacija brenda, jer ambijent postaje daleko važniji element celog događaja. Kada je u pitanju Candela, set je neodoljivo podsećao na platna francuskog postimpresioniste Anrija Rusoa (Henri Rousseau). U centru prostorije je bila podignuta minijaturna džungla u kojoj su modeli pozirali. Sama kolekcija je bila puna latinoameričkih etno ručno izrađenih detalja koji su kombinovani sa svilom, satenom i drugim prirodnim materijalima. Ovde možete videti nekoliko modela sa prezentacije i sami da procenite da li vam se i koliko sviđa.

130 Njujorške vinjete – Otvaranje 220 Njujorške vinjete – Otvaranje 317 Njujorške vinjete – Otvaranje 414 Njujorške vinjete – Otvaranje 516 Njujorške vinjete – Otvaranje 612 Njujorške vinjete – Otvaranje 79 Njujorške vinjete – Otvaranje 88 Njujorške vinjete – Otvaranje 97 Njujorške vinjete – Otvaranje 105 Njujorške vinjete – Otvaranje 1111 Njujorške vinjete – Otvaranje

O drugom danu Njujorške nedelje mode čitajte ovde.


Dušan Milojević nekada talentovani student sociologije, zahvaljujući svojoj neodgovornosti i povodljivom duhu nikada nije završio studije već je počeo da luta po svetu kroz različite profesije i veze, završivši kao bebisiterka u Tribeci. U pauzama između čuvanja deteta po parkovima na Menhetnu i fotografisanja u backstage-u na njujorškom fashion week-u ponekad nešto i napiše. Obožava shopping samo kada ima dovoljno keša, a glavna dilema poslednjih meseci mu je šta bi mu Frank Sinatra rekao u slučaju “If I can NOT make it there”.

Editors choice