Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu

Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu

Poslednji dan njujorškog fashion week-a predstavljao je pravu poslasticu za ljubitelje mode, ali i sveta poznatih. Gužve isped nekih od prostora na kojima su se revije održavale tokom dana zatvaranja nedelje mode u Njujorku, uprkos kiši, delovale su kao u filmskim scenama. Masa je čekala ispred i oko ulaza nadajući se da će nekako uspeti da se uvuče unutra i isprati reviju ili, pak, ugleda neku poznatu ličnost, dobije autogram, fotografiše je. Niz ulicu se čulo škljocanje fotoaparata, a ogromni objektivi su izvirivali vrebajući pravi trenutak. Tri dizajnera čije su revije definitivno privukle najviše pažnje ovog dana bili su Ralph Lauren sa dve uzastopne revije, Marc Jacobs i Calvin Klein, sa čijih revija ćemo pokušati da prenesemo nekoliko utisaka.

pred otvaranje1 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu

Poslednje pripreme pred CK reviju

Sam rad na setu je definitvno bio najnaporniji tokom cele nedelje. Naime, prostor u kojem je kolekcija predstavljena lociran je u prizemlju predstavništva Calvin Klein International u Garment District-u. Glavna karakteristika prostora jeste minimalizam – set, sedenje, svetla, pista. Iz sezone u sezonu na prostoru se izvode promene koje na prvi pogled deluju malo, ali koje zahtevaju izuzetnu količinu rada. Prethodne sezone su u istom prostoru bile predstavljene i muška i ženska kolekcija, što će se u budućnosti dešavati isključivo sa kolekcijama za proleće/leto zbog ličnih preferencija dizajnera Itala Zuchellija da kolekciju za jesen/zimu predstavlja isključivo u Milanu. Tada je u periodu od tri dana, koliko je bilo vremena između muške i ženske revije, promenjen izgled izlaza na pistu – porušeni su zidovi i prostor je dobio primetno drugačiji oblik. Ove sezone, pak, osim što je izlaz transformisan u odnosu na prošlu sezonu, kompletan prostor koji je prethodno bio tamno sive boje postao je – beo. Klupe i pod koji su prethodne sezone bili tamno sivi, ofarbani su u belo, a postavljen je i beli tepih. Pitanje koje su svi sebi postavljali ali se niko nije usudio da ga postavi glasno jeste šta će se desiti kada nakon prve revije i defilea preko belog tepiha prva grupa posetilaca izađe i ustupu prostor drugoj grupi. Tako je nervoza pred dan održavanja revija počela dodatno da raste nakon što je stigla informacija da se istog dana očekuje kiša, što bi ujedno bio i jedini kišni dan tokom fashion week-a. Međutim, usled gomile posla, svi kao da smo zaboravili na drugu reviju. Čak i kada se prva revija završila, amneziju je produžilo prisustvo Ume Thurman i Lare Stone koje su pozirale reporterima sa kreatorom Franciscom Costom.

uma thurman1 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu

Uma Thurman i Francisco Costa

Lara Stone Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu

Lara Stone na CK reviji

Na drugoj reviji koja je počela sa 45 minuta kašnjenja, kao uostalom i prva, niko nije primetio ludilo koje se dešavalo u backstage-u. Svi su svoju pažnju poklonili izuzetno seksepilnim modelima koji su se prošetali u haljinama prepoznatljivog minimalističkog CK stila. Klasične, u bojama poput slonovače, boje kože, ledeno plave i crne, Francisco Costa je uspešno nastavio liniju brenda za koji radi. Stavljajući naglasak na glatkim, izduženim siluetama koje ove haljine daju ženskom telu, dizajner se poigrao dizajnom donjeg veša iz 30-ih. I zaista, ako pogledate njegove komade koji slede u prilogu, prepoznaćete uticaje sa početka 20. veka i iz međuratnog perioda, te art-dekoa i glumice iz tog perioda poput Daisy Buchanan. Naglašeni strukovi i široki, lepršavi krojevi – zavodljivo, klasično, ali i dalje seksi! Savršen završetak jedne naporne nedelje.

Nekoliko kreacija možete pogledati na fotografijama koje slede.

154 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu 716 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu 813 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu 1215 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu 172 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu 191 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu 2211 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu 251 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu232 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu 281 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu 30 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu 334 Njujorške vinjete – Zatvaranje na belom tepihu
Dušan Milojević, nekada talentovani student sociologije, zahvaljujući svojoj neodgovornosti i povodljivom duhu nikada nije završio studije, već je počeo da luta po svetu kroz različite profesije i veze, završivši kao bebisiterka u Tribeci. U pauzama između čuvanja deteta po parkovima na Menhetnu i fotografisanja u backstage-u na Njujorškom fashion week-u, ponekad nešto i napiše. Obožava shopping samo kada ima dovoljno keša, a glavna dilema poslednjih meseci mu je šta bi mu Frank Sinatra rekao u slučaju “If I can NOT make it there”.

Editors choice