Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Nova priča sa Menhetna

Nova priča sa Menhetna

Do pre nekoliko godina, tačnije do proleća ove godine, glavna fora bila je da izlazite sa tri drugarice, dok hodate u štiklama za koje zamišljate da su Manolo ili Choo, dok sedite po popularnim mestima, cirkajući Cosmopolitan (za koji su vas odrali) i dok psihološki analizirate nesrećne muškarce, sa zaključkom “sve je to stoka, al’ moram i da se udam“. Onda se na malim ekranima pojavila prikladnija, svežija, ekscentričnija serija, na koju su svi, koji ranije nisu znali za nju, odlepili i u roku od mesec dana pogledali sve sezone na netu.

Dok su se u onoj staroj, žene zapravo borile za položaj u društvu, kroz obrazovanje i rad, ovde je raskalašnoj omladini sve već dato (osim jednom “sirotanu“, mada i taj postane bogat, dok si rek’o xoxo), a na njima je da to što bolje iskoriste.

Kao i u gotovo svim američkim tinejdžerskim serijama i ovde junaci odokativno imaju po dvadeset pet godina. Serija je obeležena trostrukim P : Plavuša – Par – Pojasniti.

Plavuša, od koje sve počinje, a koja bi trebalo da bude glavni pozitivan junak, (iako je publika drugačijeg mišljenja) neprestano deluje zabrinuto i napućeno, možda zato što se sve vrti oko njenog života, štampanog na žutom papiru.

serena Nova priča sa Menhetna

Onda je tu i par, čija jača strana češće izgovori svoje ime u toku dijaloga, nego Džastin Biber (Justin Bieber) bejbe, u  mega hitu. Lepšoj strani je mozak ostao u onom stadiumu detinjstva, kada devojčice kapiraju da su kraljice i princezice ako muče decu oko sebe i zubima im kidaju Barbike, a za odrasle se učtivo osmehuju sa mašnicama na glavi.

Došli smo do trećeg P, a to je pojasni – jednostavno, ako vam se često desi da u toku gledanja pomislite “šta koji…“, ne brinite niste jedini, ali to je tako jer se svako od njih kreće na sve strane, svako spletkari u toj meri da bi scenaristi španskih serija, mogli da ukradu malo od njujorških kolega i apsolutno svako, bez obzira kakva flegma od čoveka bio, u nekom trenutku postane neverovatno važan.

Sada je fora oblačiti se što ekskluzivnije, sjajnije i posećivati samo ona cakleća mesta. Gde god da sednete, procvrkućite o tome, kad već nemamo neku domaću nolajferku, koja bi uz pomoć drugih izveštavala o vašim spektakularnim životima uz slatke komentare. I očekujte sledeću sezonu…


Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky Strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Editors choice