Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Novac i karijera: Kako da radite ono što volite

Novac i karijera: Kako da radite ono što volite

Sigurno ste već čuli savet da samo radite ono što volite i novac već doći. Ništa nije lako ostvariti u životu, pa ni to da odmah na početku karijere radite posao koji volite. Da biste do toga došli morate se malo pomučiti, pogotovo ako trenutno radite na poslu kojim niste zadovoljni.

Bez obzira što možda nećete zarađivati više novca, barem ćete raditi ono što volite, a to je mnogo lakše nego da idete na posao koji mrzite.

Pre nego što se odlučite da date otkaz, morate dobro razmisliti da se ne biste posle kajali, jer ovo nje nimalo jednostavan korak u vašem životu.

Najpre morate razmisliti o finansijskom aspektu. Ako na trenutnom poslu zarađujete više, to znači da ćete sada morati da se prilagodite manjoj plati. Da li će vam to biti dovoljno? Ako je vaš glavni cilj da radite ono što volite, onda morate pronaći i neki drugi izvor prihoda. Sigurno da ćete vremenom napredovati na poslu koji volite, ali do tada vaš život može biti pun odricanja. Još jedan od načina jeste da sada dok zarađujete više, štedite kako biste bili sigurni u mesecima dok se prilagođavate novom poslu. Promena će sigurno doneti neke neočekivane izdatke, pa morate biti spremni na tako nešto.

Novac i karijera Kako da radite ono što volite Novac i karijera: Kako da radite ono što volite

Ostaje vam više novca

Radeći posao koji volite ostajaće vam više novca, u drugom slučaju morali biste da štedite. Pre nego što date otkaz, razmislite koliko ćete zarađivati i koliko košta vaš stil života! Da li će novi posao moći da vam priušti život kakav želite?

Ispunite svoj Freedom fond

U nekim zemljama postoje fondovi koji su namenjeni slučajevima promene posla i koji će vam pomoći da preživite tokom prvih meseci. Pratite svoje snove i uživajte u slobodi!

Osigurajte se

Morate misliti na zdravstveno i socijalno osiguranje, ako ono nije uključeno u posao koji radite. Izdvojte mesečno određenu količinu novca da biste sebi platili osiguranje i tako bili sigurni radeći posao koji volite.

Mirjana Radojević

Editors choice