Novi look kišnog mantila!

Novi look kišnog mantila!

29. Novembar

Kada su slike Emma-e Watson u kišnom mantilu sa kožnim rukavima zapljusnule on-line svet i našle se među koricama najeminentnijih svetskih magazina, bilo je jasno da je na pomolu nova modna revolucija, barem u svetu kišnih mantila. Zaslužan: Christopher Bailey, pokrovitelj: Burberry Prorsum.

Umesto klasičnog  ‘’khaki’’ izgleda, na koji smo navikli kada je u pitanju Burrbery, na scenu su stupili kožni detalji! Ma koliko u prvi mah nespojivo zvučala, Bailey je ovu kombinaciju doveo do savršenstva. Klasičan kroj, prepoznatljiva boja i crni kožni rukavi – malo je reći da se radi o pravom osveženju! Kako je predstavljen kao trend za proleće/ leto 2011. prisutni su i detalji u jarkim bojama poput limun-zelene, purpurno-crvene i ‘’electric’’ plave a vidu pojaseva i tašni.

Pravi trendseteri su već poneli svoje varijacije na zadatu temu. U principu imate nekoliko mogućnosti: da kupite originalnu verziju ovakvog mantila, da kupite mantil bez rukava (koji je takođe predstavljen kao trend za iduću sezonu) i ispod njega obučete kožnu jaknu, ili pak da se poslužite DIY varijantom i od starog mantila napravite mantil bez rukava ispod kojeg ćete obući kožnu jaknu.

Za koju god opciju da se odlučite, jedno je sigurno : bićete zapaženi!


Branislava Antović je novinarka i autorka bloga Divine World of Fashion , kojoj je moda rehabilitacija od svakodnevnice. Njen moto: I am a fashion person, and fashion is not only about clothes – it’s about all kinds of change.

Komentari