Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Novo na tržištu – Integralni i Šumadijski hleb od kiselog testa

Novo na tržištu – Integralni i Šumadijski hleb od kiselog testa

Kompanija Don Don, lider u proizvodnji hleba i peciva u regionu, za ljubitelje tradicionalnog ukusa pripremila je pravo uživanje – “Naše zrno” Integralni i Šumadijski hleb od kiselog testa, koji se prave po tradicionalnoj recepturi.

novo na trzištu integralni i sumadijski hleb od kiselog testa integralni hleb integralni hleb Novo na tržištu   Integralni i Šumadijski hleb od kiselog testa

“U proizvodnji hleba osnovni prirodni biološki proces jeste fermentacija, čijom primenom dobijamo hleb iz brašna i vode, uz pomoć kvasca ili kiselinskih bakterija. Svaka vrsta brašna, bez obzira na poreklo žitarice, prirodno sadrži mnoštvo mikroorganizama, poput prirodnih kvasnica i kiselinskih bakterija. Kvasci ili kiselinske bakterije postaju aktivne od trenutka kada se brašno sjedini sa toplom vodom i napravi se testo. Mirovanjem testa, kvasci i bakterije započinju svoj posao – fermentaciju. U toku fermentacije kvasci i bakterije troše raspoložive prirodne šećere iz brašna, uz pomoć prirodnih enzima raspoložive šećere iz testa transformišu u niz hemijskih jedinjenja, poput gasova, mlečne i sirćetne kiseline, raznih alkohola, aldehida, ketona itd. To su jedinjenja od kojih nastaje hleb i koji daju hlebu krupnoću, izgled, boju kore, arome, mirise, ukus, trajnost i svežinu,“ kaže Marija Mitković, tehnolog iz Don Don-a.

novo na trzištu integralni i sumadijski hleb od kiselog testa sumadijski hleb Novo na tržištu   Integralni i Šumadijski hleb od kiselog testa

Integralni i Šumadijski hleb prave se dugotrajnim procesom kvasno – bakterijskog vrenja brašna i vode, drevnim postupkom pravljenja starinskih hlebova, upotrebom kiselog testa. Probajte neodoljivi ukus hleba od prirodnog kiselog testa sa produženom svežinom i uverite se u vrhunski kvalitet tradicionalne recepture naših baka.

Integralni hleb proizveden je od mešavine integralnog i polubelog brašna, a Šumadijski od 100% polubelog brašna. Oba hleba su težine 700gr i  produžene svežine koju im obezbeđuje tradicionalan način pripreme.  Proizvode se bez E brojeva i mogu se naći ekskluzivno u Delhaize objektima (Maxi, Mini Maxi, Tempo, Tempo Expres), po promotivnim cenama.

Editors choice