Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Novogodišnja oduka: Potražiću fitnes trenera

Novogodišnja oduka: Potražiću fitnes trenera

Da li ste se ikada zapitali koliko zapravo vodite računa o vašem zdravlju? Početak nove godine pravi je trenutak za donošenje odluka i pravljenje planova. Odlučiti se za promene nije nimalo lako, ali pravi je podvig postati jači od svih opravdanja koje možete da smislite.

Kada prođu praznici, obično nas grize savest zbog količine hrane koju smo unosili prethodnih dana i fizičke neaktivnosti. To je idealan momenat da razmislite o angažovanju trenera koji će vam pomoći da na najbolji način iskoristite vreme na treningu i optimalizujete trenažni proces. Čoveku je, zapravo, potrebno veoma malo da povede računa o jednoj od najbitnijih stvari u životu – svom zdravlju.

Loš i prekomeran način ishrane i nekretanje doprinose čitavom nizu neželjenih posledica poput gojaznosti, povišenog holesterola, depresije, infarkta i bolesti srca i td. Prvi korak je uvek najteži. Međutim, kad jednom počnete da trenirate, i vidite prve rezultate, trening postaje zavisnost. Ako niste nikad vežbali, angažovanje trenera je od velike koristi. Neko ko će vas na pravi način uvesti u trening, uraditi sve potrebne analize i testove, kako bi trening bio što efikasniji i prilagođen isključivo vama biće vam od velike pomoći.

Trener će vas uputiti u efektivne i sigurne rutine vežbanja i progresivno stvoriti dobru bazu za nastavak vežbanja u kojem ćete biti puni samopouzdanja u ostvarivanju vaših ciljeva. Razmišljanje da je personalni trener dostupan samo zvezdama i da predstavlja pravi luksuz je odavno zastarelo. Istina, ta opcija jeste skuplja od obične članarine u fitnes centru, ali je svakako dobra investicija, jer ulažete u sebe i svoje zdravlje, koje nema cenu.

trening 31 Novogodišnja oduka: Potražiću fitnes trenera

Dobro edukovani fitnes instruktor primerenim programom treninga koji se kreira na osnovu naučnih činjenica isključivo za vas, i režimom pravilnog načina ishrane, može vaše telo učiniti zdravijim i lepšim, a vas srećnijom i uspešnijom osobom.

Ukoliko ste već u dobroj formi i redovno vežbate, ali jednostavno više ne vidite napredak, trener će vam pomoći da podstaknete motivaciju, promenite standardnu rutinu vežbanja i ostvarite dalji napredak.

Rad uz personalnog trenera pomoći će vam da na najefektiniji način iskoristite vreme za trening, da održite visok nivo motivacije sve vreme dok vežbate, da analizirate napredak i u zavisnosti od postignutih rezultata i zacrtanih ciljeva za ubuduće redizajnirate vaš dotadašnji program vežbanja.

Kada sami trenirate, a nemate iskustva, teško je uvek pravilno dozirati intenzitet i obim treninga i pravilno nadovezivati jedan trening na drugi u smislenu celinu. Trenažna tehnologija je nauka koja se izučava, a trenačni tehnolog (trener) je stručni poznavalac treninga kao veštine i zanata. Za realizaciju ovakve delatnosti potreban je kompleksan i integralan pristup kako bi se za što kraće vreme postigla što veća efikasnost. Zato vam je potreban neko ko će vam u postizanju zadatog cilja biti saveznik, ko će vas voditi kroz proces.

trening 21 Novogodišnja oduka: Potražiću fitnes trenera

Na kraju, sve se svodi na postavljanje prioriteta. Ako vam je prioritet zdravlje, dobra kondicija i fit izgled za optimalno vreme, onda je angažovanje personalnog trenera potreba i dobar izbor. Neka početak nove godine ujedno bude i početak novog načina življenja.
Ivana1 Novogodišnja oduka: Potražiću fitnes trenera

Profesionalni trener, Ivana Spasojević     064 3654 249

Posetite Ivaninu Facebook stranicu “Zagrej se za trening” 

Ostale Ivanine tekstove pogledajte ovde.

Editors choice