O čemu pričati u vezi?

O čemu pričati u vezi?

Bez obzira koliko dugo ste u vezi, razgovor je ono što vas zbližava sa partnerom i najbolji je put koji vodi međusobnom razumevanju. Bilo da su to neobavezna čavrljanja ili razmena stavova na neka od bitnih životnih pitanja, komunikacija među partnerima je srž svake srećne i stabilne veze.

Ukoliko ste tek uplovili u te vode, imate milion pitanja i tema za razgovor sa svojim partnerom. Još uvek se nalazite u fazi upoznavanja i upijate jedno drugome svaku reč. Spontano se nadovezujete na započetu priču i otvarate nova pitanja. Vreme vam jako brzo leti kada ste zajedno.

SLIKA 17 O čemu pričati u vezi?

Ti si moja duša. Ne, ti si moja duša!

Ali, ako ste neki duži vremenski period sa jednim partnerom, žar i radoznalost sa početka vašeg odnosa slabi. To je potpuno normalno, poznajete navike jedno drugoga i funkcionišete po nekom ustaljenom režimu koji vam oboma odgovara. Zadovoljni ste i nekada vam i tišina lepo zvuči. Savršeno je normalna.

Ukoliko ipak ne želite da vaša veza, iz zabavne i uzbuđujuće preraste u dosadnu, negujte i oplemenjujte komunikaciju. Evo nekoliko predloga kako da razgovorom izbegnete kolotečinu u koju vam se ponekad čini da ste upali.

Pričajte o …

Svakodnevnici: Pitanja na temu šta si radio/radila danas čine se ustaljenim. Ali svaki dan nam nosi neko novo iskustvo, srećnu okolnost, ili pak, brigu. Sa ove tačke gledišta i pristupajte ovoj temi. Možda vam baš danas nije bio sjajan dan poslu, nadređeni su vam zadali neku dodatnu obavezu zbog koje su vam poremetili planove, položili ste ispit, ili ste se odlično proveli u kupovini. Prelepo je kada imate sa kim da podelite sve ovo. Naučite i da slušate. Na ovaj način će vaš partner uvideti da ste zainteresovani i za dešavanja u njegovom životu, koja nemaju direktnu vezu sa vama.

Planovima: Razgovarajte o tome šta biste mogli da radite tokom vikenda, dogovarajte se oko mesta koja bi mogli da posetite, filmu koji biste mogli da pogledate. To takođe mogu biti i vaši lični planovi koji ne uključuju i partnera. Kroz razgovor na ove teme pokazaćete da vam je stalo do mišljenja vaše druge polovine i da uvažavate njegovo/njeno vreme. Pokazaćete i inicijativu da želite zajedno da provedete vreme što će samo produbiti vaš odnos.

Budućnosti: Niko ne zna šta će nam sutra doneti. Ali uvek je zanimljivo maštati o tome. Pričajte o vama u budućem vremenu, na taj način ćete vaš odnos podići na jedan viši nivo samim tim što pokazujete da sa partnerom imate planove koji se odnose na neko ne baš skorije vreme. Time mu pokazujete da ga želite kraj sebe i u budućnosti, i da uživate u sadašnjosti. Cvrkućite o zajedničkom životu, letovanjima, zimovanjima i venčanju, što da ne?

SLIKA 25 O čemu pričati u vezi?

I svađa je poželjna!

Prošlosti: Baš kao i vi, i vaš partner je imao život pre vas. Razgovarajte o tome, samo nemojte previše čeprkati. Koliko taj razgovor može biti produktivan, isto tako se lako može pretvoriti i u sukob među vama. Ukoliko on/ona ne želi nešto da vam kaže, ne insistirajte na tome. Svi mi imamo male tajne koje želimo da zadržimo samo za sebe. Podelite jedno sa drugim samo ono što želite.

Seksu: Bez ustezanja pričajte na ovu temu. Šta želite, volite, šta vam se ne dopada. Upoznaćete bolje svog partnera. Podelite svoje fantazije, pohvalite njega/nju. Ovo će doprineti samo tome da budete još bliskiji. To će samo unaprediti vaš odnos u spavaćoj sobi, a može biti i dobar uvod u akciju!

Porodici: Svako bezgranično voli svoje najbliže. Ona je sastavni deo, kako vašeg, tako i života vašeg partnera. Uvažavajte i poštujte familiju onog drugog. Kroz razgovor na ovu temu takođe možete videti i da li je on/ona privržen porodici, koliko ceni te vrednosti, kakve odnose želi da neguje i slično.

Tema nikada dosta! Pričajte o svemu i svačemu, šalite se, ljubite, volite! Budite pozitivni!

Izvori fotografija:24sata.hr, medigo.pl, zezanje.rs


Ana Petković voli sunce, ljubav joj je glavni pokretač, a inspiraciju nalazi u sitnicama. Malo joj je potrebno za sreću. Život grli obema rukama. Menjala bi omiljene cipele za kutiju Medenog srca ili kesicu Čoko smokija. I da, misli da zna sve k’o matora.