Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Od A do Š: Madlena Domazet, modna blogerka

Od A do Š: Madlena Domazet, modna blogerka

Prethodne tekstove iz serijala “Od A do Š” možete pročitati ovde.

Madlena je autorka bloga “La Creme”, na kome svakodnevno možete uživati u blogoćaskanju o modi i stilu.  Za “Wannabe Magazine” ova moderna dama odgovara na pitanja iz leksikona.

Ti u tri reči

Teško je opisati samu sebe, a da ne zvučim pompezno. Rekla bih između ostalog razdragana, posvećena i radoznala.

Dizajner

Pretpostavljam da mislimo na modnog dizajnera… Danas bih izdvojila Gareta Pjua (Gareth Pugh), zato što je 100% umetnik i zato što mu kreacije prelaze granicu u delo za izlaganje, a ne “ready to wear”.

MG 7469 Od A do Š: Madlena Domazet, modna blogerka

Madlena je autorka bloga "La Creme"

Odevna kombinacija za sva vremena

Ne verujem u termin za sva vremena. Sve je promenljivo, od nas ljudi, emocija, pa i garderoba. Vremenom i iskustvom sve se razvija i menja, tako bih rekla i za nečiji stil. Za sadašnju sezonu međutim meni bi jedan classic predstavljao kvalitetne kožne crne pantalone, majica ili bela košulja (e ona je već za sva vremena), i dobre stare “biker” boots. To naravno podrazumeva jedan opušten dan kada ne idemo na posao i ne moramo da budem shvaćene previše ozbiljno.

Visoke potpetice ili baletanke?

Danju isključivo baletanke, starke, čizme… A ponekad kada padne noć, jako jako jako visoke potpetice, samo takve primam u orman. I tada, just in case, baletanke u torbi. Torbe Viviene Westwood forever. Od kada se pojavila kao dizajnerka, vodila nas je putem kreativnosti i smelosti, izazivajući svakakve kritike i čudne poglede. Genijalna, u jednoj reči.

Nova crna je…

Royalplava, šerpaplava, kako god je ko zove. Ali crna je crna, za klasičan i sofisticiran izgled, ali se takođe mora koristiti umereno, svaka boja može da nas proguta, naročito crna! Zato je tu proleće koje nam daje mogućnost da ih sve stopimo i da se igramo sa nijansama, jer ove godine ništa nije zabranjeno.

MG 7420 Od A do Š: Madlena Domazet, modna blogerka

Na njenom blogu uživaćete u sjajnim autfit postovima

Da moraš da kupuješ u samo jednoj prodavnici, to bi bila…

Eh sad, da razmislim za neku jednu, ali vrednu… Dugo sam razmišljala o ovom pitanju, da budem iskrena otvorila bih svoju radnju gde bi bilo raznih stilova i modnih pravaca, jer ja apsolutno ne mogu da se ograničim na jedan tip garderobe ili jednu marku. To bi bilo već previše monotono za mene.

Najukusniji slatkiš

Moka Frapućino u Hyde Parku.

Gadgets

Moj nezamenljivi Nikon L101 koji je uhvatio i proživeo sa mnom divne i inspirativne trenutke, iPhone naravno, tu su smešteni najvredniji podaci moje svakodnevice, moja muzička play-lista, naravno od najveće važnosti.

Najdivnije mesto na svetu

Tamo gde priroda buja, gde se čuje smeh mojih voljenih, gde nas sunce obasjava i talasi kvase.

Restoran i kafić

Restoran: “Lorenzo i Kakalamba”

Kafić: “Pastis”, “SohoRepublic”

MG 6726 Od A do Š: Madlena Domazet, modna blogerka

Njen stil je dostojan pažnje

Na muzičkoj top listi u samom vrhu je…

Ovo mi je omiljeno pitanje. Top 5 today:  Brandom Flowers “Only The Young”, Lana Del Ray “Blue Jeans”, Beck and Bat for Lashes, Oasis “Wonderwall”, Coldplay “Charlie Brown”.

Omiljeni make-up proizvod

Veoma retko se šminkam, ne zato što mi ne treba nego prosto ne umem, niti imam naviku. Maskaru nikada, puder retko, karmin još ređe. Ali mi je letnji cilj da se izmažem malo češće jarkonarandžastim karminom. Odličan je Givenchy Rouge Interdit in Bucolic Poppy N° 54, koji sam ukrala od mame. Takođe moram preporučiti prirodan preparat u obliku tečnog pudera, marke Nature’s.

Parfem koji koristiš ovih dana…

“Burberry Summer” i “Chloe Love”.

Inspiracija

U zvuku jutarnje kiše, mirisu jesenje večeri, moru na proleće, muzici, muzici i muzici, kakvoj god ti u tom trenutnom raspoloženju odgovara…

Savršeno veče

Proleće, prijatelji, ljubav, muzika, radost i uzbuđenje u vazduhu.

“Najveći luksuz”

Biti svesna svoje sreće. 

“Najmanji luksuz”

Svaka nova inspiracija ili emocija koja se rađa sa svakim novim danom, jer je svaki dan i događaj jedinstven u tvom životu.

Počasno mesto u tvojoj modnoj biblioteci zauzima…

18th century Fashion History, The Collection of the Kyoto Costume Institute.

Omiljeni modni citat

“Budi drska, drugačija, nepraktična, budi sve što jasno nameće snagu smisla, maštovitost vizije nasuprot ziherašima, spodobama otrcanosti i robovima običnosti.” Sesil Biton (Cecil Beaton)


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice