Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Od tih ološa postala sam i ja loša

Od tih ološa postala sam i ja loša

Šta je loše u tome što hoću da uzvratim istom merom? Možda treba da slušam one verske gluposti o okretanju drugog obraza, u koje ne veruju ni oni koji ih propovedaju? I gde sam uopšte mogla da vidim kako ljudi rade nešto drugo osim uzvraćanja udaraca, osvete, laganja, prevare, krađe, likovanja? U porodici? U crkvi? Među svetlim vođama moje zemlje?

Ako sam postala loša, to je zato što sam realna.

Prestala sam da se odupirem uticaju okoline i rešila da prihvatim to čemu me uče.

Moja majka celog života laže mog oca, krije od njega neke gluposti, kao štiti nas decu od njegovog gneva i kazne, a, u stvari, samo nas drži u strahu od oca, da bismo bili mirni i poslušni. On nas kazni, samo kad mu ona kaže da treba. Mama drži tatu na kratkom povocu, manipuliše i njime i nama. Prava gazdarica, koja se meša u sve i drži sve pod kontrolom. Zato što nas voli i stalo joj je do naše dobrobiti. Kao. U stvari, zato što hoće da mi prikazujemo svojim ponašanjem i uspehom koliko je ona delotvorna gazdarica, jer je ona to napravila od nas.

Od mame sam naučila da je ljubav kontrola, manipulacija, sumnja i laž. Od tate – da su muškarci slabići, ma koliko gajili mačo ponašanje. Zapravo, što su više mačo, to su podložniji namicanju povoca.

Da li su moji roditelji ološ, koji je i mene učinio lošom?

Da li ću goreti u paklu, koji propovedaju licemerni zloupotrebljavači jevanđelja i dečijih guzica, ako kažem da jesu?

Angelina Jolie Bold Looks Photo1 Od tih ološa postala sam i ja loša

Pa, s kim si - onakav si

Nego, rekla bih da su pakao smislili ološi poput moje majke, koji su imali veću moć i više mašte. Nešto kao preteća kazna od Boga oca, ako ne budemo dobri i poslušni. Ili se barem pravimo da smo takvi, jer majci tako odgovara. A Bog otac je marioneta, kao i moj otac, u rukama lukave majke, za koju svi misle da je sposobna i energična žena, a ja znam šta je. Đavo lično.

Sa takvim znamenjem i ološkim genetskim nasleđem, da li sam uopšte mogla da upoznam neke drugačije momke, suštinski različite od mog izmanipulisanog oca? Jesam, nego šta. Oni su bili još gori i očigledniji slabići, narkomani, alkoholičari, psihopate sa izraženim ženskim delom svojih ličnosti sklonih spletkarenju, kontroli i gazdovanju, a nesposobni da se ponesu sa tim zahtevima u sebi.

Muškarci sa kojima sam uplitala svoj život bili su otrovna mešavina najgorih osobina moje majke i mog oca. Pa vi posle recite da je psihologija komplikovana, suptilna, višeslojna. Jeste, ako si glup. Ovako, prosto je. S kim si – onakav si.

I to je samo jedna obična ološka priča.

Druga počinje sa odrasla sam pijući batine svaki dan, kaišem i prutom, koje sam morala sama da donesem, pa sad vi vidite.

Zlo koje se uliva u čoveka mora negde da izlije. Malobrojni rade na prečišćavanju, postavljanju filtera, transformaciji – ekološkom odlaganju otpada.

Većina postane baš onako gadna, kako su je učili odmalena.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice