Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Odaberi torbu koja ti najbolje pristaje

Odaberi torbu koja ti najbolje pristaje

Obožavamo da nosimo torbe. Imamo ih na hiljade u svojim plakarima. Volimo da su što upečatljivije i što veće da bismo mogle u njih da spakujemo ceo svoj stan, ali nikada nismo razmišljale o tome da nam neka torba možda i ne pristaje. Vidimo neku u radnji, dopadne nam se na prvi pogled i to je to. Ali da li znate da torba može da istakne vašu figuru isto kao i par dobrih farmerica? Ovo će možda neku od vas razočarati, ali ako već želite i volite da vodite računa o svom izgledu, onda povedite računa i da ponesete torbu koja će vam savršeno pristajati i koja će istaći baš ono što treba.

slika 1.1 Odaberi torbu koja ti najbolje pristaje

Ne pristaje svaka torba svakoj devojci

Ako gledamo građu, treba da izaberete torbu koja je suprotnog oblika od vašeg tela. Na primer, ako ste veoma visoke i mršave, slobodno možete da ponesete neke “nabudžene” torbe koje će vam dodati malo oblina. A ako ste, pak, niže i ne toliko mršave, svoju figuru ćete izdužiti nošenjem visoke, pravougaone ili duge, elegantne torbe. U principu, mnogo je oblika građe, stoga ima i mnogo oblika torbi, ali bitno je da uvek postoji bar nekoliko modela koji će savršeno “čučati” na vama.

Evo nekih od najpopularnijih oblika:

Tote: otvorena top torba sa kaiševima i drškama

Hobo: torba u obliku polumeseca

Duffle: visoka torba koja se nosi na ramenu, često sa širim otvorom na vrhu

Clutch: mala, ručna torba ili veći geometrijski oblik koji nosimo ispod ili u ruci

Satchel: velika ručna torba

Baguette: duga, zaobljena torba nalik na istoimeni hleb

Messenger: velika torba sa dugim trakama koja se često nosi “sa strane”

Cigar: mala, teška torba

slika 238 Odaberi torbu koja ti najbolje pristaje

Nemoguće im je odoleti

Kako cela ta stvar sa izborom odgovarajuće torbe, zapravo, funkcioniše? Da li ćemo izgledati mršavije, zgodnije? Možda ne baš, ali svakako ćemo poboljšati izgled svoje siluete, a samim tim i mi ćemo biti samouverenije i prosto ćemo zračiti nekom boljom energijom. Ne treba tu mnogo filozofije, naša torba treba da bude srazmerna našoj visini i težini i to je to. Nikakva mustra!

Trebalo bi da znate da će dužina torbe koja se nosi na ramenu istaći baš taj deo tela koji je pored. Na primer, torba koja seže do kukova istaći će taj deo tela, one manje i kraće će istaći vaše grudi. Samo treba da razmislite koji deo tela želite da istaknete, a koji da zakamuflirate. Većina žena najbolje izgleda kada nosi torbe koje “dođu” do sredine torzoa, jer takve torbe laskaju struku.

Dobro, ovo je više bio teorijski deo, a sada par praktičnih, jednostavnih pravila koja bi trebalo da sledite i – nema greške!

– Kada idete u prodavnicu da kupite torbu, odvojite vreme da sve torbe koje su vam se dopale isprobate ispred ogledala, kao odeću. Možda ne znate stručne termine i nazive svake vrste torbe, niste modni stručnjaci, ali ćete sigurno uočiti ako kod neke torbe nešto ne “štima”, odnosno ako vam se ne dopada kako vam pristaje njena boja ili oblik.

– Nemojte slepo da pratite modu. Možda vam nešto jednostavno ne pristaje. Bolje je odabrati neki klasičan model sa kojim ćete izgledati odlično nego ispratiti modu po svaku cenu i izgledati smešno.

– Razmislite i o svom stilu života. Neka malena, trendi torba neće izdržati nošenje svih vaših fascikli, papira, pelena, igračaka, krekera…


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Editors choice