U slavu jednog od najvećih muzičara našeg doba, koji je preporodio muziku i ples moderne pop kulture, organizovana je proslava u Los Anđelesu. Na listi gostiju našla su se njegova deca Paris (Paris), Prins (Prince) i Blenket (Blanket), producent albuma ”Thriller” Kvinsi Džounz (Quincy Jones), kao i mlada zvezda Džastin Biber (Justin Bieber), koji je i izveo numeru ”Rockin’ Robin” u čast svom idolu.

slika217 Odavanje počasti pokojnom kralju popa

Besmrtni otisci velikog dela

Poznata srebrna rukavica i par cipela za ples ostavili su svoj trag u ulici slavnih, cementirajući značajnost uloge koju je Džekson imao u modernoj kulturi. Iako je ljudski vek potrošan i kratak, nasleđe koje veliki umetnici ostavljaju za sobom je besmrtno. Pre njega, spotovi nisu znali za igranje u formacijama, šira javnost nije čula za doskok na vrhove prstiju, a sve ovo i više popularizovao je mladi Amerikanac kome su ples i muzika bili u krvi još od ranog detinjstva. Bez obzira na kontroverzu koja ga je pratila dobar deo karijere, ako je neko u modernoj muzici zaslužio priznanje za svoje dostignuće i uticaj koji je imao na čitave generacije muzičara, onda je to svakako bio Majkl Džekson.

slika 3 Odavanje počasti pokojnom kralju popa

Prepoznatljivi pokreti koji su doveli Majkla na tron pop muzike


Tamara Popović voli lepršavu poeziju koliko i strogu nauku, sjaj umetnosti koliko i čari svakidašnjice. Uvek na pola puta između konkretnog i apstraktnog, ne podnosi ekstremizam ni isključivost u bilo kom smislu. Uvek ima nešto da doda, što ume mnogima da oteža život, između ostalog i njoj samoj.

Editors choice