Samo nekoliko dana deli nas od početka najpopularnijeg sportskog događaja na svetu. Organizacija čitavih Olimpijskih igara u Londonu polako se privodi kraju. Kada je reč o muzici koja će pratiti ovaj svetski događaj, potvrđeno je da će dva albuma koja nose nazive “Isles of Wonder: Music for the Opening Ceremony of the London 2012 Olympic Games” i “A Symphony of British Music: Music for the Closing Ceremony of the London 2012 Olympic Games” biti objavljena 28. jula i 12. avgusta.

Slika 1 Olimpijada Olimpijada: Izlazak muzičkih albuma

London 2012.

Deni Bojl (Danny Boyle) i britanski elektro bend Underworld proglašeni su muzičkim direktorima ovogodišnje ceremonije, jer su upravo oni zaduženi za originalnu muziku koju će na samom otvaranju izvesti više od 10,000 muzičara. Pol Makartni (Paul McCartney), bivši član grupe The Beatles, takođe će nastupiti na ceremoniji otvaranja, dok će na zatvaranju Olimpijade učestvovati Džesi Džej (Jessie J), Džordž Majkl (George Michael), The Who i Spice Girls.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!


Editors choice