Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

One su promenile modu zauvek (1. deo)

One su promenile modu zauvek (1. deo)

Biti žena nije nimalo lako. Svejedno je čime se bavite, da li ste domaćica, lekarka, pisac, pravnica, ma šta god, jer sve dok ste žena biće vam teže. Moraćete duplo više da se trudite da biste postigle ono što ste zacrtale. Ako pak odlučite da igrate na sigurno i bavite se nekim ženskim zanimanjem, kakvo je recimo modni kreator, ni onda vam neće biti lako, jer se i tu ugurao suprotni pol. Bilo kako bilo, danas je dan da ih malo izguramo odatle, bar što se ovog teksta tiče, stoga pa-pa dragi moji muškarci. Danas je dan za dame i to one najbolje, najhrabrije, dame koje su promenile tokove mode. Nijh 25, zaslužile su da budu večita inspiracija svim budućim damama kojim god se poslom bavile.

Madlen Šerui (Madeleine Chéruit), bila je prva žena na čelu jednog modnog salona na prelazu iz 19. u 20. vek i može se reći da je ona utrla put drugim dizajnerkama.

Fotografija br.1 One su promenile modu zauvek (1. deo)

Madlen Šerui

Žana Pakin (Jeanne Paquin), francuska dizajnerka, koja se u istoriju mode upisala praveći večernje haljine u pastelnim bojama inspirisane 18. vekom. Pored toga ona je svoje modele, obučene u te haljine slala na društvene događaje poput opere ili trka, kako bi je promovisali.

xWrI8URc One su promenile modu zauvek (1. deo)

Žana Pakin

Koko Šanel (Coco Chanel), žena kojoj predstavljanje nije potrebno. Njen uticaj na modu je danas jači nego ikada, a modna kuća, čiji je ona osnivač, jedna je od najuglednijih u svetu. Ostaće upamćena po načinu na koji je integrisala muške i sportske odevne elemente u žensku odeću, kao i po legendarnoj maloj crnoj haljini.

Fotografija br.3 One su promenile modu zauvek (1. deo)

Koko Šanel

Žana-Marija Lanvin (Jeanne-Marie Lanvin), još jedna dizajnerka čija je modna kuća opstala sve do danas i koja je takođe bitan činilac današnje modne scene. Počela je šijući odeću za svoju kćerku, a kasnije i za ugledne žene širom Evrope. Pored odeće, dizajnirala je i parfeme i stvari za kuću, te se smatra za prvog dizajnera koji je video potencijal lifestyle brenda.

Fotografija br.4 One su promenile modu zauvek (1. deo)

Žana-Marija Lanvin

Elza Škjapareli (Elsa Schiaparelli), bila je prva avangardna modna dizajnerka. Popularizovala je način izlaganja i prodaje garderobe u buticima. Igrala se printovima, a dugmad je koristila kao broševe. Naučila nas je da budemo drugačiji.

Fotografija br.5 One su promenile modu zauvek (1. deo)

Elza Škjapareli


Mihajla Zečević. Živi u Beogradu i voli da piše. Ne koristi pero već tastaturu. Zato je i pokrenula blog “Belgrade fairy“. Nije zaljubljena u Rajana Goslinga i Pariz. Inspiraciju ne nalazi u Odri Hepbern. Ne voli vino, sneg i duge setnje pored mora.

Editors choice