Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Osnovne joga poze

Osnovne joga poze

Kada bosonogi uđete u salu gde bi trebalo da vežbate jogu, prolaze vam razna pitanja kroz glavu. Ako ste početnik, ne brinite, svi se osećaju zbunjeno na početku.

Sve te poze deluju komplikovano, oprema u kojoj ste došli vam deluje neodgovarajuće, ništa vam nije jasno.

Ali verujte da ćete uskoro da se opustite i počnete da uživate u jogi.

Mi vam pomažemo da uspešno počnete sa vežbanjem, tako što vam predstavljamo osnovne poze koje će se ponavljati na skoro svakom času.

Poza planina

planina Osnovne joga poze

Uspravno stojeći, sa stopalima u širini kukova, spustite ruke pored tela, a dlanove okrenite ka spolja kako biste uzeli više energije ili stavite dlanove u položaj molitve i približite ih srcu. Zatvarajući oči, duboko dišite, i oslobodite se svih napetosti i stresa.

Poza licem ka dole

licem ka dole Osnovne joga poze

Iz poze planine, spustite ruke na pod, a onda ih lagano pomerajte dalje od stopala, da biste na kraju podigli kukove i ispravili leđa.

Poza sklek

sklek Osnovne joga poze

Iz prethodne poze polako spuštajte kukove ka dole i pomerajte stopala unazad sve dok ne dođete u pozu skleka. Ostanite ovde nekoliko sekundi, duboko dišite i vodite računa da su vam zglobovi ruke u ravni sa ramenima.

Poza kobra

kobra Osnovne joga poze

Iz poze kobre lagano spustite kukove na pod, podignite glavu i ispravite leđa. Vaša kolena, grudi i brada treba da budu u ravni.

Poza dete

dete Osnovne joga poze

Sedite na svoja stopala, tako da vam palčevi budu spojeni, a kolena raširena. Iz ovog položaja spuštajte se ka dole, polako puzeći rukama, sve dok potpuno ne opružite gornji deo tela. Vaša brada i čelo treba da budu okrenuti ka podu. Opustite se.

Poza ratnik

ratnik Osnovne joga poze

Desnom nogom zakoračite napred, leva noga neka bude opružena. Ispružite ruke koje treba da budu u ravni sa vašim nogama i podom! Prsti na desnoj nozi treba da budu okrenuti ka napred, dok su prsti na levoj nozi okrenuti sa strane.

Poza trougla

trougao Osnovne joga poze

Stopala ostaju kao u prethodnoj pozi, s tim što je desna noga ispravljena, a ne savijena u kolenu. Ruke ispružite koliko god možete, a onda se polako savijajte u desnu stranu. Desna ruka treba da dodirne desno stopalo, a leva treba da bude ispravljena pokazujući ka nebu.

Sedeći naklon ka napred

sedeci naklon ka napred Osnovne joga poze

Sedeći na prostirci sa nogama ispred sebe, podignite ruke ka nebu, a onda se savijajte u kukovima ka napred. Kada ne možete više da se istegnete, svoje dlanove i čelo okrenite na dole, a nos neka vam bude između kolena.

Sedeća uvijena poza

sedeca uvijena poza Osnovne joga poze

Opet sedeći uspravno sa nogama ispred sebe, savijte desno koleno i preklopite desnu nogu preko leve. Koleno bi trebalo da vam bude što bliže bradi. Leva noga može da ostane ispravljena ili je savijte i podglavite pod zadnjicu okrećući je u suprotnom pravcu od desne noge. Nakon toga svoju levu ruku opruženu stavite ispred savijene desne noge i tako se lagano uvijajte u desnu stranu.

Poza mosta

most Osnovne joga poze

Lezite na leđa, a onda povlačite svoja stopala ka glavi sve dok ne podignete kukove. Trudite se da vam noge budu pod uglom od devedeset stepeni. Ramena ne odvajajte od poda, već se oslanjajte na njih. Ruke su ispružene pored tela, dlanovi okrenuti ka podu.

Savasana (odmor)

savasana Osnovne joga poze

Lezite na pod, ruke opustite pored tela i dlanove okrenite na gore. Zatvorite oči i oslobodite se tenzije. Usredsredite se na disanje.


Lenka Gatić

Editors choice