Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

“Ostaviću stvari onakve kakve jesu.” Marco Tenaglia

“Ostaviću stvari onakve kakve jesu.” Marco Tenaglia

marco tenaglia 01 Ostaviću stvari onakve kakve jesu. Marco TenagliaItalija, u nju se zaljubite na prvi pogled ili se nikada ne zaljubite!  Zemlja vina,  jakog espresa, divne testenine i naravno mode.  Fotografija i moda su “sestre” koje se ne čupaju za kosu, a dokaz tome je svakako Marco Tenaglia i njegovi radovi.

Marco Tenaglia je jedan je od najpoznatijih italijanski modnih fotografa koji živi u Rimu. Po završretku visoke škole fotografiije u Rimu (Instituto Superiore di fotografia), Marco je nastavio karijeru u svetu mode i modela, zbog svojih bliskih veza sa modnom industrijom i zbog učestvovanja kao profesionalni fotograf u gotovo svim modnim dešavanjima u Italiji i Americi. Imao je priliku da prouči i oceni razlike između evropskog i američkog stila i kulture.  Mnogo je putovao na modnim relacijama (Njujork, Rim, Barselona, Milano), u potrazi za novim i drugačijim pristupom, kako bi kreirao nov i jedinstven način fotografisanja, kako bi usavršio spoj i suštinu samog dizajna.  Uz  kreativnost i umetnički talenat, u spoju sa tehničkim znanjem i iskustvom, kombinuje evropsku eleganciju sa američkom genijalnošću. Zavoleo je američki stil i kulturu. Po povrtaku iz Amerike preselio se u Španiju, gde su vatra i hispano-latino emocije, još jednom usmerile njegov stil.  Od  tada on pravi jing – jang američke kulture i španske kreativnosti.  Njegovi “in your face” uglovi, u zagrljaju sa neverovatnim kompozicijama, stvaraju jedinstven i specijalan pečat.  On kaže: “Volim da odem korak  u nazad u eri obrade i photoshop-a, želim da zadržim “sirov” izgled fotografija. Fotografišem uglavnom žene. Kada radim koncentrisan sam na trenutak, na pokret, nikako na predmete. I volim da stvari ostanu onakve kakve su, ne vidim potrebu da npr. pravim kožu plasičnom i lažnom poput lutke”.

marc Ostaviću stvari onakve kakve jesu. Marco TenagliaMarco je majstor crno bele modne fotografije, njegove fotke nose dosta naboja i strasti. Ali nikako ne vulgarno! Njegovi radovi su takvi da se igraju sa maštom posmatarača, i to posebno muškog dela.  On nije jedan od onih fotografa, koji fotografišu torbe i štikle u prvom planu, na njegovim fotografijama nećete videti kadrove u kojima ženske ruke drže neku novu ultra fensi torbu. 

Trenutno živi i radi na relaciji Rim – Njujork. Evo liste njegovih publikacija: Ava Publishing, Carrera motors (Porsche), Chaos, CCP, Crossroad magazine, Expression, G3, Head, Imagine, In Das Star, Ikea, Maximum lifestyle, Muse magazine, Photo, Reflex, Salasar Media systems, Twenty.


Nemanja Radenković je strastveni ljubitelj fotografije, sanjar u večitoj potrazi za vetrenjačama i ljubitelj skitanja, koji vidi stvari drugačije.

Editors choice