Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ostrvo blaženstva

Ostrvo blaženstva

Leto je. Paklene vrućine svuda oko nas. Idealno je za obilazak mora, opuštanje, plaže, i uživanje u morskim čarima. Možda bismo mogli da obiđemo i neko ostrvo. Šta kažete? Slažete se? Onda danas idemo na najčudnije ostrvo naše planete.

Na ovom krajnje interesantnom ostrvu možete naići na veoma neobičnu floru i faunu kojih nema nigde više u svetu. Toliko je različito da izgleda kao da i nije sa ove planete. Ostrvo se nalazi u Indijskom okeanu, 250 km od Somalije i 350 km od Jemena. Ima 40,000 stanovnika, a nema nijedan hotel niti restoran. Na ovom ostrvu postoji samo jedan put i on je sagrađen pre dve godine. Naziv ostrva je Sokotra (Socotra Island).

Socotra Island Ostrvo blaženstva

Klima je oštra, topla i suva, a ipak neverovatno bogatstvo biljnog sveta tamo postoji. Ostrvo ima široku peščanu plažu dugačku sedam kilometara sa krečnjačkim pećinama i špiljama u zaleđini, i planinama sa do 1,525 metara nadmorske visine.

Ime ostrva Sokotra izvedeno je iz sanskrita i znači ostrvo blaženstva. Ostrvo je proglašeno svetskom baštinom i zaštićeno je od strane UNESCO-a. Obilazak neće biti tako jednostavan jer se najčešće ide pešice, ali ćete zato uživati u miru i prirodi daleko od gužve i vreve savremenog načina života, a pejzaž i neobično drveće i rastinje će vas sigurno ostaviti bez daha kao i gradovi-utvrđenja. Pođimo!

Izvor fotografija: unsplash.com


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Editors choice