5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Otarasite se uvećanih pora

Otarasite se uvećanih pora

Vaše nasleđe i tip kože mogu biti deo razloga za veće pore. Osobe sa suvom kožom često imaju manje pore, dok osobe sa masnom kožom imaju veće. Redovno čišćenje i odgovarajuća hidratantnost – da, čak i masnoj koži treba vlažnost – smanjuju pojavu bora.

Uvećane pore Otarasite se uvećanih pora

Tečnosti za čišćenje lica i tonik će pomoći

Stalna nega

Tečnosti za čišćenje lica koje sadrže glikolne i salicilne kiseline pomoći će vam da odčepite pore. Izaberite onaj koji je dovoljno nežan za svakodnevnu upotrebu i umijte lice njime ujutru i uveče. Takođe pomaže i korišćenje tonika. Odlični su za otklanjanje ostataka koje neko sredstvo za čišćenje ostavi. Biti savestan u održavanju svog lica čistog jedan je od načina da smanjite izgled uvečanih pora, jer ih održavate odčepljenim i bez viška ulja.

Dalje ruke od njih

Nikad nemojte cediti pore. Ceđenje može izazvati traumu za okolno tkivo. Završićete sa većim porama i ružnom crvenom oznakom.

Postoje kreme za bore koje mogu da ubrzaju regeneraciju ćelija. Ovi medicinski preparati stimulišu promet ćelija da donesu nove slojeve kože na površinu brže. Takođe održavaju pore čistim. Kada se nove ćelije formiraju, koža poprimi glatkiji izgled i tokom vremena izgled pora se primetno smanji.

Šminka Otarasite se uvećanih pora

Pre pudera nanesite osnovni premaz

Šminka

Ako nosite osnovnu šminku, odaberite onu laganiju bez ulja ili sa smanjenom količinom ulja. Možda ćete primetiti da vaša šminka tone u pore i čini da izgledaju veće nego što jesu. Jedino rešenje je da pre nego što nanesete puder koristite osnovni premaz. On stvara barijeru koja vam daje glatku površinu i sprečava da šminka utone u pore i bore.


Jovana Jovović studira novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije, piše kratke priče i beleži citate i omiljene delove iz knjiga koje čita. Možete ih pronaći na njenom blogu. Obožava Beograd, voli Novi Sad i uvek se vraća u Bar. Leto ne može da zamisli bez mora.

Editors choice