Upoznati Sloveniju znači upoznati srce Evrope. Bilo da u nju svraćate sa porodicom, prijateljima ili poslovnim partnerima doživećete prirodu koju do tada niste poznavali, uživaćete u mirisima i ukusima ove evropske zemlje i svim njenim kulturnim čarima. Očaraće vas slovenačka kuhinja i široka paleta vina. Planinare, skijaše, bicikliste, kanuiste, jedriličare, ribolovce, lovce, igrače golfa, jahače će opustiti prirodne lepote, koje im omogućavaju da uživaju u svojim sportovima.

Untitled 2 Otkrijte i osetite Sloveniju!

Svaki njen kutak je priča za sebe: Sunčani Alpi, Zeleni Mediteran, Tajanstveni Kras, Dinamična Ljubljana, Nasmejano Pohorje. Zavirite na zvaničan turistički vodič za boravak u Sloveniji i posetite njihovu Facebook stranicu, kao i Twitter profil. Otkrijte gde se u Sloveniji možete dobro provesti i opustiti, koja mesta morate posetiti, kao i gde možete odsesti u Sloveniji.

ss Otkrijte i osetite Sloveniju!

Slovenija je puna iznenađenja! Otkrivamo vam pet interesantnih stvari o njoj, a na vama je otkrijete makar još toliko:

1. Svaka regija u Sloveniji ima svoju vrstu hleba

2. Najveća ski skakaonica na svetu se nalazi u Sloveniji – Planica

3. U Mariboru se čuva najstarije vino na svetu (400 godina)

4. Braća Avsenik su utemeljili muzički folk pravac u Sloveniji i sviraju na gitari, klarinetu, trubi…

5. Jezero Bled idealno je mesto za odmor tokom cele godine

Otkrijte i osetite Sloveniju!


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Editors choice