Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Otvaranje 12. Doncafe Instant Festivala studentskog filma

Otvaranje 12. Doncafe Instant Festivala studentskog filma

Ceremonija otvaranja 12. Doncafe Instant Festivala studentskog filma će se i ove godine održati u Muzeju Jugoslovenske Kinoteke u 19 časova. Početak ove manifestacije će obeležiti kabaretski performans u izvođenju glumaca Radeta Ćosića i Miljane Gavrilović, koji režiraju Ana Popović i Marija Lipkovski. Ovogodišnji selektor, reditelj Vladimir Paskaljević, će održati uvodnu reč i presecanjem filmske trake simbolično obeležiti početak festivala. Koordinator Kancelarije za mlade Opštine Stari grad, Bojan Mojsovski, na otvaranju će govoriti o značaju saradnje Kancelarije i Festivala. Publika će zatim imati prilike da pogleda film koji prati stvaranje prošlogodišnjeg festivala, na taj način upoznajući sve elemente koji su potrebni za organizovanje jednog ovakvog događaja. U 21 čas će početi projekcija prvog bloka studentskih filmova iz Kanade, BiH, Nemačke, Srbije, Grčke i Češke. Kuriozitet ovogodišnjeg otvaranja biće film Vladimira Tagića “Stevan M. Živković”, u kome glavnu ulogu tumaći Slavko Štimac.

Zabava će se u 23 časa premestiti u klub Plastic mint, gde će svi zainteresovani moći da proslave početak još jednog uspešnog Doncafe Instant Festivala studentskog filma.

Veliki broj poznatih ličnosti iz sveta kinematografije je već potvrdilo svoj dolazak na otvaranje, pokazujući da se ova manifestacija iz godine u godinu sve više afirmiše kao značajan element beogradske kulturne scene.

Editors choice