5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Otvaranjem izložbe “Apoteka s početka veka” Muzej za istoriju farmacije izašao na svetlo dana

Otvaranjem izložbe “Apoteka s početka veka” Muzej za istoriju farmacije izašao na svetlo dana

1/2

U Galeriji Muzeja za istoriju farmacije u centralnom holu Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, otvorena je izložba “Apoteka s početka veka”, sponzorski projekat Eucerin Srbija, koja ostaje deo stalne postavke ovog jedinstvenog Muzeja na prostoru Srbije i zapadnog Balkana.

“Ovom izložbom naš Muzej u stvari izlazi na na svetlo dana, jer smo ga do sada, kao blago, čuvali pod ključem, a od danas će biti dostupan svim posetiocima Farmaceutskog fakulteta, studentima i zaposlenima koji su ovaj projekat dočekali sa puno entuzijazma”, rekla je na svečanom otvaranju prof. dr Zorica Vujić, dekan Farmaceutskog fakulteta.

U svom obraćanju velikom broju prisutnih gostiju i medija važnost ovog i sličnih projekata objasnila je autorka izložbe doc. dr Dušanka Krajnović: “Apoteka je na početku 20. veka predstavljala zdravstvenu ustanovu u koju su pacijenti dolazili po lek, a ova izložba oživljava izgled i atmosferu tog doba kada je od umeća i znanja farmaceuta zavisilo koliko brzo i kakav lek će pacijent dobiti. Apoteke su tada bile ustanove koje su bile značajne za unapređenje javnog zdravlja, kao što danas jesu pojedini brendovi za medicinsku negu kože. Kako su se nekada po uređenju, aparatima, bočicama za čuvanje preparata i pristupu pacijentu razlikovale određene apoteke, tako se danas uočavaju i određeni brendovi koji imaju naučni i medicinski pristup nezi kože.”

dr Vujic mr Nada MIletic Nevajda i dr Krajnovic Otvaranjem izložbe Apoteka s početka veka Muzej za istoriju farmacije izašao na svetlo dana

Editors choice