Tu smo da vas podsetimo na pet stvari koje su ključne tokom nege kože zimi…

Hidratacija!

Hidratacija je veoma bitna tokom zime. Kreme i buteri za telo su obavezni, a labelo i krema za ruke u tašni su neizostavni. Hidratacija, hidratacija i samo hidratacija!

Nemojte da koristite sapune!

Sapuni dosta isušuju kožu, posebno tokom zime kada koža sama po sebi teži isušivanju. Koristite gelove, mleka, ulja za tuširanje koji nemaju u sebi sapune.

Zaboravite na vruć tuš…

Svi volimo u hladnim zimskim danima da pobegnemo pod vruć tuš, ali to nije najbolje rešenje. Toplota iz tuša remeti lipide (koji se sastoje iz masnih supstanci) i vaša koža postaje suva, što je više perete vrućom vodom, ona postaje suvlja i može doći do perutanja kože i svraba. Isto se dešava i sa temenom glave.

hq wallpapers ru girls 7362 1680x1050 660x490 Pet činjenica koje će vam sačuvati kožu tokom zime

Zablistaj i ti ove zime!

Suvo teme

Suvo teme je posledica pranja kose vrućom vodom, što može dovesti i do stvaranja peruti. Tada je najbolje da pribegnete nekom ulju i kvalitetnom šamponu protiv peruti.

Voda

Nije bitno samo piti velike količine vode leti, bitno je i zimi. Koliko je bitno da hidriramo kožu spolja, toliko je bitno i da joj podarimo vlažnost iznutra.


Ana Vukosavljević je autor bloga Beauty stuff by Ana, student Pravnog fakulteta. Iako se nada uspešnoj advokatskoj karijeri, njena najveća ljubav je kozmetika.

 

Editors choice