Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Pet lakih načina da jedete zdravo

Pet lakih načina da jedete zdravo

Sve što u poslednje vreme čitamo i sve što u poslednje vreme čujemo su saveti kao da održimo liniju, kako da jedemo, šta da jedemo, u kojoj količini, itd. I često su ti saveti pogrešni jer ih pišu oni koji nisu sigurni kako sve funkcioniše, ali ipak žele da daju savet, ili jedan te isti savet ne funkcioniše na svakome. Mi smo sastavili listu od pet saveta u kojoj su nam asistirali nutricionisti i lični treneri.

1. Dan bez mesa

Ako konzumirate manje mesa i više povrća, obezbeđujete sebi kartu do zdravlja. Vegeterijaci su u manjoj opasnosti od srčanih oboljenja za čak 32%. Gledajte da imate nekoliko dana bez mesa nedeljno kako biste dali zdravlje svom telu.

2. Izbacite kofein

Kuvate još jednu kafu dok se spremate za grad? Kofein vas podiže samo da bi vas spustio. Tako da, sprečite tu emotivnu i psihičku turbulenciju tako što ćete umanjiti unos kofeina i ograničiti ga na svega nekoliko šoljica nedeljno. Uzmite šolju zelenog čaja za lepši i zdraviji početak dana.

3. Jedite zeleniš

Zeleniš sa puno lišća pomaže detoksikaciji jetre tako što “izbacuje” toksine iz tela. Gledajte da napunite tanjir brokolima, spanaćem ili nečim sličnim, kako biste imali čistu kožu i ravan stomak.

slikaaa Pet lakih načina da jedete zdravo

Uživajte u prirodnim namirnicama umesto u veštačkim šećerima

4. Ispijte!

Osećate glad? Odmah posegnite za čašom vode. Ako pojačate unos tečnosti, pomažete želji za hranom da se malo “smiri” i smanji naduvavanje. Gledajte da pijete makar dva litra vode svakog dana, i slobodno uzmite vodu kokosa ili biljne čajeve umesto sokova punih šećera.

5. Kupujte pametno

Dobro osmišljena šoping lista dođe dobro kada krenete u supermarket. Kod kuće odlučite šta želite da stavite u frižider i tako smanjite izazov kupovine svih onih stvari po policama koje vam deluju preukusno.

Naravno, ne oslanjajte se samo na ove savete. Gledajte da napravite režim dana koji odgovara samo vama, i ne obazirite se na to šta je nekom drugom odgovaralo. Sve je individualno, a već dobro znate šta spada u kategoriju zdravog a šta u kategoriju lošeg za kilograme, te se shodno tome organizujte.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice