Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Pet načina da poštujete sebe

Pet načina da poštujete sebe

Ponekad je to samo pitanje odgovarajuće taktike, da biste stavili drugima do znanja da niste lak zalogaj, da treba da obrate pažnju i promene pristup. Češće je samo stvar potpune svesti o sebi.

Evo nekih osnovnih načina da podržite i produbite tu svest.

Ne prenagljujte

Pogotovo ako ste impulsivni. Naučite da preusmerite svoju impulsivnost i da odložite reagovanje i donošenje odluka. Ništa ne činite pod nabojem. Sačekajte da vam se emocije stišaju, kako biste mogli da upotrebite um. A um služi pre svega, da vam prevede osećanja. Da odvoji naboj od osećaja. Da razumom prepozna nepogrešivu informaciju osećaja. To je ono kad ne znate da objasnite kako nešto znate. Jednostavno znate. Ponekad morate da delujete brzo i pod pritiskom, a onda se ne smete bojati da ćete prenagliti. Radite sa onim što vam je na raspolaganju. Ako je intenzitet, probijajte. Ako je dilema, ispraznite um i bacite novčić. To je bolje nego da se sekirate i vrtite ukrug. Budite načisto sa tim da nećete mučiti sebe. Kad možete da delujete, delujte, kad ne možete, nemojte ništa činiti.

Nemojte se kajati

Ako ipak pogrešite i posle dugog i sveobuhvatnog razmišljanja i posle meditacije o problemu koji rešavate i posle silnih sati saslušavanja svoga srca, to je u redu. Iako ste prenaglili i reagovali impulsivno, pa pogrešili i to je u redu. Kajanje je otrovno i besmisleno. Pređite odmah na iskupljenje. Popravite šta se može popraviti. Objasnite, izvinite se kome god je potrebno i koliko god puta je potrebno. Pitajte šta možete da uradite da biste popravili posledice ishitrenosti ili pogrešne procene.

Iz najšire perspektive, greške i nema. Radili ste onako kako ste mogli i umeli u datom trenutku. Da ste tog momenta, kada je bilo vreme za delanje mogli bolje, učinili biste to. Posledice i služe da na njima steknemo malo mudrosti.

1107 Pet načina da poštujete sebe

Iskoristite svoje vreme

Nemojte gubiti dragoceno vreme. Na jalove stvari. Briga, strah, strepnja. Nemojte živeti u neznanju i inferiornosti. Bavite se suštinom i istinom, pa nijedan trenutak koji posvetite pronalaženju istine i dopiranju do suštine neće biti protraćen. Ne gubiti vreme, ne znači stalno biti u akciji. Obezbedite sebi vreme za mir, odmor, zabavu, opuštanje. Radite baš ono što vas umiruje, odmara, zabavlja i opušta. Tako regenerišete svoj um i obnavljate energiju. Upijate radost života, da biste mogli njome da zračite kroz predstojeće izazove.

Imate prava da promenite mišljenje

Ubeđeni ste u nešto, zastupate određen stav, sigurni ste. A onda vas život demantuje, steknete neko drugo iskustvo, proširite granice i perspektivu. Nije izdaja promeniti stav, mišljenje, ubeđenje. To je napredak. Međutim, ako ste skloni da menjate stavove da ih strasno propagirate, iako znate koliko ste to puta već uradili, umirite se. Ne prepuštajte se neurozi. Preslišajte se onih vrednosti kojih se stalno držite. Ono što stalno varira, vaše je raspoloženje. I govori o tome da niste čvrsto ukorenjeni, kao da ste izrasli iz majke zemlje. Pustite korenje.

Uvek dajte sve od sebe

Čistu savest ima onaj ko ne zabušava. U osećanjima, u delima, u nameri da izrazi sebe kroz ono što oseća i čini. Suočeni sa neprijatnim životnim obrtima, sa očekivanjima drugih, sopstvenim naporima da ostvarite ciljeve i sa zaglupljujućom svakodnevicom, jedino što možete je da date sve od sebe.

Samo tako ćete ispoštovati svoju ličnost, svoje biće i svoju čovečnost.

Izvor fotografija: pinterest. com


Aleksina Đorđević

Editors choice