Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Pet najčešćih grešaka prilikom šminkanja

Pet najčešćih grešaka prilikom šminkanja

Neke žene koriste šminku da pokriju nedostatke na licu, a neke se šminkaju samo iz njima poznatih razloga. Stručnjaci kažu da žene koje su nezadovoljne svojim izgledom uglavnom koriste jaku šminku, ali ni tu ne treba preterivati. Većina muškaraca će vam reći da je žena bez šminke najlepša, ali malo maskare ili sjaja za usne nije na odmet. Pogledajte pet najčešćih slučajeva šminkanja u kojima žene greše.

1. Pogrešna boja pudera

Koliko ste puta samo videli devojku kojoj se boja lica i vrata drastično razlikuju? Razlog tome je pogrešna boja pudera ili nepravilno nanošenje istog. U najblažem slučaju izgledaćete kao da vam je tuđa glava na ramenima. O liniji od pudera da ne govorimo. Da bi izbegli ovakve greške koristite se starom metodom: nanesite malo pudera na predeo šake malo iznad palca i videćete koja vam boja najviše odgovara.

bad makeup application Pet najčešćih grešaka prilikom šminkanja

Najtamnija boja pudera nije rešenje da prekrijete nedostatke

2. Previše maskare

Većina žena se trudi da istakne trepavice, ali uglavnom to rade na pogrešan način. Važan je kvalitet maskare, gustina i oblik četkice, a ne količina koju ćete naneti. Ako nanesete previše maskare postići ćete kontraefekat – trepavice će biti slepljene, a mogu se pojaviti i grudvice. Ukoliko želite da dobijete lepe i duge trepavice može vam pomoći i aparat za uvijanje trepavica.

3. Previše olovke za oči

Oči istaknute crnom olovkom pravi su pogodak ako znate da muškarca zavedete pogledom. Međutim, ne treba preterivati. Odavno smo naučili da se dnevna i večernja šminka razlikuju, pa samim tim i nanošenje olovke mora da ima svoje granice. U dnevnoj varijanti previše olovke je jednostavno nepotrebno, a velika vrućina samo će izazvati topljenje. Što se večernje šminke tiče – ne prezajte. Napravite već poznati efekat smokey eyes-a i vaš muškarac neće ostati ravnodušan.

21 Pet najčešćih grešaka prilikom šminkanja

Jednostavno NE!

4. Prenaglašena olovka za usne

Olovka za usne se koristi da bi se istakla boja ruža za usne i da on ne bi prelazio preko linije usana. Ako se boja olovke razlikuje od boje ruža izgledaće loše i krajnje smešno. Da se ovakve greške ne bi dešavale potrudite se da što bolje uklopite nijanse kako bi vam usne izgledale lepo i zavodljivo.

5. Rumenilo u pogrešnoj boji

Ista priča kao sa puderom. Loš izbor – još gori efekat. Ukoliko niste sigurne koja nijansa je najbolja za vas konsultujte se sa profesionalnim šminkerom. On će znati šta vama pristaje, a vi ćete izbeći katastrofu.

11 Pet najčešćih grešaka prilikom šminkanja

Koristite nežne nijanse da istaknete prirodnu lepotu lica

 Izvor fotografija: Freshenlightenment, Gossiprocks, Yorkvision


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Editors choice