Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Pet razloga da ne poslušamo naučne razloge za seks

Pet razloga da ne poslušamo naučne razloge za seks

1/3

Razlozi zbog kojih nam nauka preporučuje seks, isti su kao i bilo koji zdravorazumski razlog koji vam pada na pamet, onako, na prvu. Seks održava kondiciju, dobar je za cirkulaciju i kožu (to je ono kad nam kažu da blistamo, a mi se u stvari razbijamo od seksa), utešan je i ume da nam ulepša dan koji bismo radije zaboravili, održava nam hormone u balansu, što je dobro za ciklus i uopšte, dobar je za zdravlje i psihičku stabilnost.

I to, kažu naučna istraživanja, treba da radimo svakodnevno. Ma daj. Nauka se ne bavi nijansama i individualnim razlozima, zbog kojih ozbiljnu preporuku da se seksamo dnevno, možemo da protumačimo kao poruku da se jebemo.

Seks nije fizička disciplina

Ne možemo ga koristiti za održavanje forme, postizanje kondicije ili energetsko balansiranje, onako kako koristimo teretanu, trčanje i jogu. Mislim, zamislite samo: najbolji termin za jogu je ujutru, a vežbama istezanja i uvrtanja, kombinovanim sa disanjem i opuštanjem, postižemo energetski balans koji nas priprema za optimalno dnevno trošenje energije. Za sve što treba da uradimo, damo, primimo, za obilje informacija koje će proći kroz naš sistem i koje će ga manje zaprljati ako smo uravnoteženi i mirni.

Nema puno žena koje su ujutru spremne za seks, a ima ih mnogo koje se sa velikim zadovoljstvom i predanošću bave jutranjim vežbanjem. Ili zamislite scenu u kojoj tokom seksa nastojite da angažujete određene grupe mišića i svaki čas komandujete partneru da vas ovde optereti, a onde povuče, jer danas radite leđa. A sutra je na redu zadnja loža, pa se vi snađite.

Pet razloga da ne poslušamo naučne razloge za seks Pet razloga da ne poslušamo naučne razloge za seks

Editors choice